avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... penalitati de intarziere
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

penalitati de intarziere

pot percepe penalitati de intarziere (de 0.1 pe zi ) intr-o actiune in pretentii prin care vreau sa recuperez o suma care s-a virat eronat la o firma , reprezentand o suma necuvenita. Daca da , din ce data pot sa le calculez fiind ordin de plata nu factura ca sa aiba data scadenta de 30 zile de exemplu. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ioana_26 , utilizator 12:03, 19 Martie 2010
daca tot nu mi-a raspuns nimeni la aceasta intrebare si intre timp am aflat, m-am hotarat sa dau tot eu raspunsul in situatia de mai sus : se pot percepe penalitati de intarziere, calculate dupa rata dobanzii de referinta a BNR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul dobanda legala in contractele civile ana*maria ana*maria buna ziua. sunt noua aici, dar vreau sa va rog sa-mi dati un sfat. in legatura cu dobanda legala in contractele civile, despre aceasta cunosc ca se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Dobanzile legale aplicate Andrei T Andrei T cum se aplica dobanzile legale? am niste facturi scadente din 2007, 2008 si 2009, dar nu gasesc contracttul de vanzare cumparare. pot sa cer numai in baza ... (vezi toată discuția)
Dobanzi bancare=dobanda de referinta bnr?? xm xm Prin dobanzi bancare se intelege dobanda legala, dobanda de referinta a BNR? Se pot cere printr-un contract comercial atat penalitati cat si dobanda legala? (vezi toată discuția)