avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Taxa timbru partajare bunuri comune in cadrul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Taxa timbru partajare bunuri comune in cadrul contestatiei la executare

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea problema!
Am dat bani imprumut unei rude,cu act notarial garantand cu toate bunurile mobile si imobile.La notariat a semnat doar imprumutantul,acesta fiind casatorit.Nu am stiut ca trebuie sa semneze si sotia pentru a nu avea probleme in caz de neplata.
Am inceput executarea silita,ajungand la a -II a licitatie a imobilelor detinute de catre imprumutant cu sotia lui.Acestia au facut contestatie la executare,li s-a aprobat suspendarea provizorie la executare pana la clarifiacarea contestatiei.Eu am venit cu o cerere reconventionala cerand partajarea bunurilor comune pentru a putea fi executat imprumutantul.
Cum se calculeaza si ce taxa de timbru trebuie sa platesc daca am cerut partajarea bunurilor.Este in funcie de valoarea imobilelor sau este o taxa fixa netinandu-se cont de valoarea bunurilor?
Aceasta cerere de partajare trebuia ceruta de mine sau de catre executorul judecatoresc?
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 13:43, 12 Martie 2010
Dumneavoastra puteati cere partajarea in calitate de creditor.
Potrivit legii de aprobare a OUG nr. 212/2008, care a modificat Legea nr. 146/1997, in ceea ce priveste cererile de partaj, taxa judiciara de timbru va fi de 3% la valoarea masei partajabile.
Separat de aceasta taxa, daca partile contesta bunurile de impartit, valoarea acestora sau drepturile ori marimea drepturilor coproprietarilor in cadrul cererilor, taxa judiciara de timbru se va datora de catre titularul cererii la valoarea contestata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se timbreaza un partaj bunuri comune Aura2012 Aura2012 luni am primul termen la instanta in dosarul de partaj bunuri comune , am facut intimpinare si cerere reconventionala Intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Explicatii exemplu calcul 3 % taxa partaj kyky_micky kyky_micky Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza concret taxa judiciara de timbru pentru bunurile comune (din masa partajabila) ce sunt supuse ... (vezi toată discuția)
Partaj, timbrarea actiunii orosu orosu Reclamanta in proces de partaj a locuintei, o solcita 100% si timbreaza la 1/2 din valoarea imobilului (valoarea de inventar), motivand ca contesta jumatatea ... (vezi toată discuția)