As vrea sa incep prin a va ura un calduros "La Multi Ani!" tuturor membrilor activi ai acestui forum. In cautarea unui raspuns la problema mea, care o voi detalia mai jos, am dat de site-ul acesta si am zis sa-mi incerc norocul. O sa fie ceva mai lung de povestit, v-as ruga sa cititi tot pentru ca cat de lung e, pe atat de complicat e. In August 2005 in reteaua in care eram si eu, de aprox 150 de persoane, a venit o firma locala care ne-a propus sa ofere servicii internet la toti cei care vroiau acest lucru, cei care nu vroiau urmand sa fie deconectati din switch-uri pentru a preveni folosirea neautorizata. Cand au venit, ne-au luat pe mine si pe un amic sa ne ocupam de oameni, sa-i informam, sa ne ocupam de schema retelei, etc. Insa, la 1 luna, amicul meu, care se cunostea cu proprietarul firmei a fost angajat cu salariu la ei iar eu lasat pe afara, motiv pentru care m-am suparat si le-am cerut sa ma angajeze si pe mine pentru ca vroiam sa fac o rata la un calculator si ma multumeam si cu 300.000 pe luna. Ei i-au trimis un mesaj amicului in care i-au spus ca nu ma angajeaza pentru ca deja am beneficii fata de ceilalti, beneficii de care eu habar n-aveam, dar care l-au suparat pe amic facandu-ma nesimtit cum de am tupeul sa mai si cer bani ca aia i-au zis ca am deja "beneficii"... si ne-am certat, eu spunandu-i ca nu mai vreau nici net si nici sa muncesc pt ei. El imi daduse deja la acest moment o lista cu toate MAC-urile (MAC-ul este o insiruire de cifre si litere unica pe fiecare placa de retea, net-ul era setat din server ca fiecare MAC sa aiba un IP) din retea, de la toti clientii. Eu am facut un abonament la net prin cablu TV la o alta firma, in dec.2005, am mai luat inca 6 amici si ne-am bagat pe acest abonament. Insa, desi viteza la noul abonament era de 3-4 ori mai mare, nu puteam sa copii filme sau jocuri noi si am zis sa intru din cand in cand pe un IP de la firma veche, ei avand conexiunea metropolitana cu aproape tot orasul,cu care se copia cu niste viteze extraordinare , ca sa copii noutati sa le mai dau la cei 5-6 apoi ieseam. Cert este ca net-ul mergea si la cel pe IP-ul caruia intram eu. Mentionez ca eu nu am fost deconectat cand am iesit de ei de la net fiindca eu aveam 2 switchuri in balcon si dupa mine mai erau persoane care erau bagate la ei. Mai tarziu ei au tras cabluri separate, au facut conexiuni...si intr-o seara, pe la sf lui octombrie cand intrasem sa copii 2-3 filme ma trezesc pe yahoo messenger cu o fereastra deschisa de la adminul lor. Am inchis repede... trecut pe Ip-ul meu si intrat dupa vreo 10 min inapoi si am vb-it cu el sa vad ce vrea. L-am intrebat cate ceva despre cand o sa ajunga si la noi niste noi abonamente despre care se auzea, incercand sa fac conversatie, si el, pe un ton foarte agresiv mi-a zis ca la "La hoti nu ajung noile abonamente" , iar eu intrebandu-l ce-a vrut sa zica, mi-a raspuns: "O sa afli...". Le-am dat un mail in care i-am explicat ca nu stiu din ce motiv ar fi suparat dar cred ca banuiesc si ca anume mai intram din cand in cand la ei sa copii noutati, dar ca lista de MAC-uri pt. acces o aveam de la vechiul amic si credeam ca el le-a zis deja, iar avand in vedere ca net-ul mergea si cand intram eu, si ca nu stateam mult conectat, max 1 ora, am crezut ca n-o sa se supere si ca nu vreau sa am probleme cu ei ca sa-mi supar parintii (tatal meu avand ciroza hepatica de aprox 7 ani) eu sunt de acord sa platesc abonamentul la net pt 2-3 luni pt amic. Si ca n-o sa mai intru. Si n-am mai intrat, raspuns n-am primit. La 1 sapt am fost deconectat din retea, au scos cablul dintre switch-ul meu si cel dinaintea mea. Si am primit un mesaj de la vechiul amic "Cand te prind iti rup capu', sa mai furi net de la aia". De atunci stau intr-un stres continuu, nu prea mai ies deloc din casa, pe net nu mai stau, am inchis si abonamentul care il aveam, mi-am pus prietenii sa se traga separat la alta firma... pur si simplu m-am separat. Mi-e rusine sa dau ochii cu lumea, consider ca asta mi-e pedeapsa. Intrebarea mea care este, pot sa ma dea in judecata pentru asa ceva? Am tot citit dreptul civil si penal si furtul apare ca insusirea unui obiect mobil din posesia altcuiva , proces in urma caruia posesorul de drept ramane fara acel bun, si se mai considera furt si furtul de energie (m-am gandit eu cum e energia termica, electrica, etc.). Ma gandesc ca atunci cand mi-a aparut fereastra de yahoo messenger, a verificat pe ce IP era logat ID-ul meu de mess si cand a aparut ca era un IP de la ei, s-au prins. Eu am abandonat acel ID la cateva zile dup-aia, in tentativa sa zic ca mi-a fost spart de ei insa ramane acel mail trimis de pe el... in care apare la sender acel ID si numele meu complet. Si pe langa asta, cred ca sa vazut din cand in cand cum schimbam Ip-urile, de la mine la ei. Deci, intrebarea mea este.... pot sa ma dea in judecata pentru asta? Se poate aplica art.43 din legea 161/2003 (
[ link extern ] .
Inchei prin a va ruga sa-mi scuzati greselile ortografice dar sunt destul de suparat, si este si o ora destul de tarzie. Va multumesc anticipat pentru raspuns...oricare ar fi acesta. Am vb-it cu mai multi prieteni si mi-au zis sa stau linistit pentru ca un proces este mult prea costisitor si de durata, dovezile nu sunt concrete, daca sunt, sunt niste print screen-uri care oricum pot fi contrafacute, deoarece sunt de pe calculator si oricum, problema a fost rezolvata prin scoaterea mea din retea. Insa, eu ma tot gandesc la toate posibilitatil...nu vreau sa risc sa ma linistesc si sa ma trezesc deodata cu citatie.