avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt intre rude
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt intre rude

buna ziua. ma numesc lita remus si as dori sa ma ajutati cu un raspuns.
in oct 2009, am ajutat-o pe sora mea sa-si jugraveasca apartamentul, si i-au disparut 3 inele din aur, fapt pt care am primit o citatie ca sunt faptuitor, dar plangerea am primit-0 pe 9 martie 2010. am citit ca plangerea prealabila daca trec doua luni de la evenimente nu mai este valida.ce pot face in situatia data, mentionand ca in apartamentul ei au intrat in afara de mine si zugravul si concubinul ei.
cu multumiri.

Termenul de 2 luni curge din ziua in care partea vatamata a stiut cine este faptuitorul-art.284 cpp
inteleg ce spuneti dumneavoastra si stiam ce spune art 284 cpp, dar ea m-a acuzat verbal inca de anul trecut, insa tocmai in acest an s-a concretizat ca plangere prealabila.
Cele doua luni la care v-ati referit se calculeaza de la data sesizarii politiei,nu de la data primirii citatiei.
Trebuie sa vedeti cand a fost formulata sesizarea.Din moment ce nu cunoasteti aceasta data,orice discutie este prematura.
multumesc frumos pt raspunsuri. oricum voi depune si eu la politie o plangere pt denunt calomnios in temeiul art 259 cp.
Buna seara la toata lumea. revin iarasi cu necazurile mele, in speranta ca ma veti ajuta din nou cu sfaturi. vis-a-vis de acest dosar, am facut o cerere la judiciar prin care ceream sa fiu pus la detectorul de minciuni, dar pt ca sunt prea emotiv, dar acest test nu a iesit prea bine. oare este concludent sau mai pot cere sa mai fiu suspus din nou la detector?
acum am depus alta pt a mi se lua amprente, deoarece eu nu sunt vinovat de sustragerea acestor inele ale surorii mele.
ce mai pot face in continuare pt a-mi dovedi nevinovatia. precizez ca inca nu am primit raspuns la cererea mea.

Alte discuții în legătură

Intrebare referitoare la detectorul de minciuni donpedros donpedros am avut un necaz in familie.au intrat hotii(hotul !?)in casa unei rude furand o suma de bani(agoniseala de o viata).sau luat amprente,au fost interogati ... (vezi toată discuția)
Detector de minciuni FLORIN RADU FLORIN RADU salut, am si eu o problema de ridicat. stim ca in unele procese penale se admite proba cu detectorul de minciuni mai stim ca in C. pr. pen. nu exista ... (vezi toată discuția)
Situatie test poligraf andrewculda andrewculda Buna ziua! Ma numesc Andrei Culda, sunt inscris nou pe acest forum tocmai pentru a afla raspuns la cateva intrebari. In urma cu ceva timp un coleg de-al ... (vezi toată discuția)