Mama mea traieste in concubinaj cu un domn de 5 ani iar anul acesta doresc sa se casatoreasca Acest domn detine o propietate in care locuieste copilul dansului iar mama mea si el locuiesc in casa ei. Doresc sa aflu daca in cazul in care domnul decedeaza copilul acestuia ar putea sa emita vreo pretentie la casa mamei mele si daca da, ce s-ar putea face ca sa nu se intample acest lucru?
depinde cine moare primul.. daca moare domnul atunci mama poate avea pretentii la casa domnului
daca moare mama, atunci domnul poate avea pretentii la casa mamei..
daca mor amandoi odata atunci voi copii ramaneti cu ce va lasat voua parintii vostri
Din felul in care ati prezentat lucrurile rezulta ca acea casa (a mamei dvs) este bun propriu al dansei.
Asadar copilul domnului despre care faceti vorbire nu poate mosteni un bun care nu apartine autorului (tatalui) sau .
orect, dar copilul poate mosteni o parte din casa mamei daca aceasta moare inaintea sotului si, ca urmare, sotul va mosteni o bucatica (1/4) din averea sotiei. Recte, la decesul sotului, ulterior decesului sotiei, copilului acestuia ii va putea reveni cota de 1/4 din casa mamei userului...
Lamurire
sorinela_br
Buna ziua, imi cer scuze daca nu am incadrat corect intrebarea in categoria forumului, sunt noua pe aici. Sa trec direct la subiect:
- o familie ... (vezi toată discuția)
Mostenire
denis01
Ma confrunt cu o problema delicata ,mama mea doreste sa se casatoreasca cu un barbat divortat si sa-l urmeze in casa acestuia .Acest barbat are din prima ... (vezi toată discuția)