avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajati pensionari
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajati pensionari

Buna ziua, as dori sa va intreb, in cazul in care la societate am angajati pensionari ,cu contract de munca de 8 ore:
1. pt acestia se percepe contibutie somaj societate?
2. iar deducerea personala de baza la aceiasi angajati pensionari ,o mai percepem pe statul de plata sau acest contract de 8 ore este considerat al doilea venit...?...pt ca persoana care se ocupa de departamentul "salarii" la societatea noastra, sustine ca statutul de pensionar este considerat primul venit iar la al doilea venit,respectiv salariul conform ctr. 8 ore nu mai beneficiaza de deducere personala de baza. Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 20:55, 12 Martie 2010
pentru persoanele pensionare și angajate cu contract de muncă, nu se percep contribuții la fondul de asigurări sociale pentru șomaj, conform Legii 76/2002 și a normelor de aplicare 174/2002.
Nu se calculeaza contributia la somaj nici pentru angajat nici pentru angajator si nici fond garantare creante salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!nu ma descurc! gabitza1980 gabitza1980 :help: sunt nevoita sa ma descurc singura deocamdata.va rog ma puteti ajuta?am urmatoarea situatie: -un salariat isi incepe activitatea in ... (vezi toată discuția)
Salarizare alex86add alex86add HRISTOS A INVIAT!! As dori sa stiu daca o Asociatie de proprietari angajeaza cu contract partial de munca o femeie de serviciu oferindu-i un ... (vezi toată discuția)
Pensionari angajati cu cim Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua,va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste trei situatii de pensionari:1.Pensionar limita de varsta cu cim ,norma intreaga,2.Pensionar limita de ... (vezi toată discuția)