avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

daca am o masina cumparata in timpul casatoriei pe numele sotului se mai imparte?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:26, 12 Martie 2010
Da, deoarece orice bun dobandit de catre soti in timpul casatoriei este bun comun.
Exista totusi si situatii in care un autoturism achizitionat in timpul casatoriei ar putea fi bun propriu (ex: a fost dobandit cu bani provenind dintr-o mostenire, donatie, legat ori a fost achizitionat cu bani proveniti din vanzarea unui alt bun propriu, etc).
Bunurile dobandite in timpul casatoriei de soti sunt prezumate de legiuitor a fi comune, indiferent ca sunt inscrise doar pe numele unuia dintre soti.
Contrariul poate fi stabilit printr-o hotarare judecatoreasca in caz de litigiu. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua soția a primit niște bani în urma unei succesiuni. ... Bubu1973 Bubu1973 Bună ziua Soția a primit niște bani în urma unei succesiuni. În timpul căsătoriei, cu o parte din bani a cumpărat un apartament. La divorț soțul ... (vezi toată discuția)
Partaj raducudenisa raducudenisa daca am o masina luata in timpul casatoriei pe numele sotului se mai imparte? (vezi toată discuția)
Partaj xman2 xman2 Buna ziua Am si eu o nelamurire Ioana se marita cu Gheorghe. ea avea inaninte de casatorie un apartament de la mama ei. dupa casatorie isi vinde apartamentul ... (vezi toată discuția)