avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionarul public poate detine un srl
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionarul public poate detine un srl

Sunt functionar public, inpector principal 1 cu atributii de contabil si as dori sa va intreb daca, dupa modificarea statutului funtionarului public pot detine un srl, ca asociat unic sau administrator?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:51, 13 Martie 2010
ca asociat da.. dar sa fiti administrator nu
Legea s-a modificat in sensul ca, functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului.
Poate avea un SRL dar nu ca urmare a modificarii Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, ci ca urmare a modificarii art. 94 si art. 96 din Legea nr. 161/2003.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
Functionar public - cenzor la asociatie de proprietari m-n-g m-n-g Buna ziua! Un functionar public poate ocupa functia de cenzor la asociatia de proprietari? Sa nu fie incompatibil. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Functionar public de executie poate sa fie administrator de srl? arina770 arina770 Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca am calitatea de functionar public in functie de executie , dar si de administrator de SRL , care nu are nicio legatura ... (vezi toată discuția)