avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Coruptie in scoli
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Coruptie in scoli

Cunosc o persoana, promotia 1974 si in clasa a 6-a a ramas repetent, si nu a mai urmat cursurile, dar totusi a optiunut un certificat de 10 clase.
Cine se face vinovat si cine suporta consecintele?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:06, 13 Martie 2010
nimeni nu mai dezgroapa mortii dupa 30 ani pt fleacuri.
gi-jane a scris:

nimeni nu mai dezgroapa mortii dupa 30 ani pt fleacuri.



Pentru cel care a savarsit falsul r,aspunderea penala este prescrisa,pentru cel care a beneficiat,daca il fosloseste in continuare,uzul de fals, fiind vorba despre o infractiune continuata,poate avea consecintele legale.
Din momentul in care inceteaza consecintele juridice ale uzului de fals,de atunci incepe si calculul termenului de prescriptie a raspunderii penale.
Cum nu cunoastem nimic despre aceasta,nu putem stabili cu exactitate,daca raspunderea penala este prescrisa sau nu
ma gandeam ca vb de un certificat de absolvire a zece clase si nenea ala nu beneficiaza de mare lucru.
daca era vb de vreun chirurg cu acte false, intelegeam actiunea
in plus, mai trebuie si dovedit
Fapta este fapta indiferent daca este vorba despre un chirurg sau despre o alta persoana care benefiaza intr-un fel sau altul de efectele juridice ale unei infractiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie falsificare documente si uz de fals ulises10 ulises10 Poate ca cineva ma poate sfatui cum sa procedez. In anul 2004, partea reclamanta falsifica documentele pe care le foloseste intr-un proces civil care se ... (vezi toată discuția)
Infractiune continuata cuziamusia cuziamusia se comite o infractiune care produce efecte juridice si prejudicii intr-o cauza, fara a fi denuntata si nici sanctionata in termenul de prescriptie de 5 ani. ... (vezi toată discuția)
Constatare prescriptie . panteraadi panteraadi Buna seara ...Plangere penala formulata pt. un presupus fals, invocat de partea vatamata cu privire la un act emis de o primarie in anul 1998 .Organului de ... (vezi toată discuția)