avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Agresare la servici de catre sef
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Agresare la servici de catre sef

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati, am o problema mare la servici:
Pe data de 01.03.2010, la ora 8.30 m-am dus la servici, iar imediat de am intrat seful meu mi-a spus sa-mi strang lucrurile, apoi m-a chemat la el in birou si ma astepta cu demisia mea redactata de el pe masa si mi-a zis sa o semnez; am refuzat si i-am zis ca el vrea sa ma dea afara nu vreau eu sa plec si sa ma dea afara in conditii legale adica cu preaviz sau sa ma dea in somaj, iar acesta mi-a zis ca are nevoie de demisia mea pt somaj, lucru care nu era adevarat si i-am spus asta ( el deja angajase alte 2 colege noi in acea dimineata ). Daca a vazut ca refuz, a zis sa plec acasa. Mi-am luat lucrurile personale si am plecat, insa dupa 10-15 minute am revenit pt a ma lasa macar sa ma semnez pe condica de prezenta ( pt ca dimineata cand am ajuns la serv. m-a luat direct si n-am mai avut timp sa ma semnez ) si sa-mi dea o copie sau sa-mi dea ceva scris din care sa reiese ca el m-a trimis acasa si nu am plecat eu fara motiv. In acel moment acesta s-a enervat f tare si a zis ca eu nu sunt prezenta la munca si m-a agresat impingandu-ma si strangandu-ma puternic de mana pana la iesirea din firma apoi a incuiat usa cu cheia. Dupa cele intamplate, eu am plecat la politie pt a depune o plangere apoi la medicul legist deoarece mana se invinetise, iar in urmatoarele zile am fost si la itm deoarece nu-mi primisem si nici in ziua de azi nu am primit salariul aferent lunii februarie, luna in care am lucrat si multe ore suplimentare ( am copii dupa cateva zile din condica ).
La scurt timp dupa incident, ma suna colega de la resurse umane si-mi spune ca ma roaga seful sa merg sa discutam ceva; m-am dus si mi-a dat un raport in care scria ca eu nu am terminat treaba aferenta lunii februarie ceea ce nu e adevarat si am refuzat sa semnez asemenea minciuni.
Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in acest caz? Este posibil sa-mi desfaca contractul de munca pentru absenta nemotivata?
Aceasta persoana este foarte violenta si agresiva atat verbal cat si fizic ( tot timpul tipa si injuara si jigneste in firma ).
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:01, 13 Martie 2010
Faceti sesizare la ITM, , luati numar de inregistrare. In situatia in care angajatorul va va desface contractul de munca din vina dvs. aveti posibilitatea de a contesta sanctiunea la instanta competenta.
1-Sesizare oficiala la ITM
2-Contactati avocat pentru analizare situatie si redactare plangere
La ITM am fost deja, iar cu un avocat am discutat, insa abia luni mi se elibereaza certificatul medico-legal, apoi trebuie sa-l duc la politie si vom vedea ce mai urmeaza. sa inteleg ca este nevoie 100% de judecata pt. a-mi primi salariul si a contesta faptul ca mi se desface contractul de munca pt absenta nevotivata ( ca banuiesc ca asta urmareste el ).

Va multumesc
Corina
Formulati cu ajutorul avocatului plangere penala pentru lovire si alte violente impotriva sefului dvs.
Formulati cerere la ITM in care aratati comportarea acestuia si ca nu va mai permite accesul in firma pentru a va putea desface contractul de munca.
Solicitati prezenta unui inspector de la ITM pentru a a constata faptele si eventual veniti cu un martor,desi nu cred ca ii va permite accesul in sediul societatii.
Incercati in toate situatiile sa purtati discutiile si in prezenta avocatului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere ilegala sammy44 sammy44 Mi s-a comunicat cand m-am prezentat la servici , sa nu mai vin intrucat sunt data afara. Mi s-a cerut demisia si am refuzat. Nu mi s-a mai permis sa vin la ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata pufosu76 pufosu76 Buna seara.Va scriu in calitate de angajat la unul din magazinele mari de retail din Bucuresti.Magazinul este deschis de cateva luni si deja din cate ... (vezi toată discuția)
Concedierea fortata alinnicolae alinnicolae Salutare tuturor, Problema mea a inceput cu un concediu medical timp in care patronul societatii unde lucrez m-a sunat si m-a amenintat ca daca nu ma intorc ... (vezi toată discuția)