avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reintregirea proprietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reintregirea proprietatii

am urmatoarea intrbare:
in saptele casei mele pe o portiune de 19 metri lungime si 60 centimetri latime trebuia sa fac gard despartitor fata de vecinii mei.Conventia a fost intre tatal meu si fostii vecini in urma cu aproximativ 35 ani sa demoleze gardul despartitor pentru a avea si ei mai mult loc cu conditia sa pastreze curatenia pe linga casa si sa nu puna diferite materiale pe peretele casei.De citiva ani buni au venit niste tigani care mi-au facut viata amara in sensul ca i-mi pun tot felul de materiale pe peretele casei,zapada ,tot la fel depozitata pe perete ,intr-o zi mi-au pus chiar si lucerna la uscat pe tabla casei dinspre ei ,etc.,etc.In afara de asta au mai construit si o anexa pina in peretele meu la aproximativ 50 cm de acesta fara niciun fel de aviz.
Cum pot sa fac sa-mi reconstruiesc gardul in spate ,in sensul ca ei nici nu vor sa auda de asa ceva,pe cartea mea funciara si actul casei figureaza acest teren pentru care eu platesc impozit la stat,si pe actul lor de proprietate este demarcat acest teren ca fiind parte din proprietatea mea.
VA MULTUMESC MULT SI ASTEPT RASPUNS.=D>
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 10:35, 13 Martie 2010
Pentru anexele (anexa) construita fara autorizatiile legale, faceti o sesizare la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISCIR), iar gardul dvs. despartitor, construit pe proprietatea dvs. sau chiar la limita celor doua proprietati il ridicati pur si simplu.
In conformitate cu prevederile art. 584 Cod civil, "orice proprietar poate obliga pe vecinul sau la granituirea proprietatii lipite de a sa".
Incercati , daca nu va intelegeti, o actiune in graniturie, adica, acea actiune prin care reclamantul cere instantei de judecata ca in cadrul unui proces sa determine, prin semne exterioare,linia despartitoare dintre cele doua fonduri vecine.Hotararea judecatoreasca ce se va pronunta are caracter declarativ de drepturi, deoarece judecatorul reconstituie hotarul real dintre cele doua fonduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul unei anexe peste gardul comun radupe radupe Buna ziua! Indraznesc sa va deranjez cu o intrebare si sa va multumesc pentru timpul acordat! Detin o locuinta P+M construita in 2008,aflata cu zidul lateral ... (vezi toată discuția)
Distanța între casa și copertina vecinului MariaSTM MariaSTM Bună ziua, am o casa bătrânească cu calcan ( printre primele construite pe strada noastră). Conform cadastrului la stradă între casă mea și vecin am ... (vezi toată discuția)
Vecinul a construit un zid împrejmuitor la 10 cm de spatele casei mele, din cauza căruia apa și zăpada se adună și intră în beci, iar construcția se degradează. ce pot face în acest caz? Constantin Nita Constantin Nita Vecinul meu a construit un gard din zid la circa 10 cm de spatele casei mele,fara acceptul meu(probabil mama-care este decedata- sa-i fi dat accept,dar oricum ... (vezi toată discuția)