avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este nevoie de succesiune supa decesul unui parinte?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este nevoie de succesiune supa decesul unui parinte?

Toate bunurile detinute de parintii mei au fost pe numele amandurora. Mama mea ar trebui sa le treaca doar pe numele ei acum? Mentionez ca sunt singurul copil si nu mai sunt alti mostenitori.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina Stroila , Avocat 21:58, 13 Martie 2010
nu,jumatate din bunurile comune apatin mamei iar din cealalta jumatate dvs aveti cota de 3/4 iar sotia supravietuiroare 1/4.
putetti deznate succesiunea la notariat sau prin instanta
daca nu exista testament din jumatatea tatalui dumneavoastra si mama mosteniti in felul urmator: mama 1/4, dumneavoastra 3/4. ca urmare, raportat la intrega proprietate detinuta acum de mama d-voastra si de d-voastra, situatia arata astfel: mama 5/8 parti, d-voastra 3/8 parti.
e bine sa se faca dezbaterea succesiunii cat mai curand.
subscriu ambelor pareri. Intaresc dezbaterea succesiunii. Daca o faceti in termenul de 6 luni poate scapati si de taxe.
Si nu le trece mama pe numele ei. Trebuie trecute pe numele amandurora: dvs. si mama.
Le trece mama pe numele ei daca dv. renuntati la partea dv. sau le treceti pe numele dv. daca renunta mama...
Ori asa cum au spus colegii mai sus.
Oricum, 6 luni e termenul de acceptare a mostenirii, nu de scutire de taxe, ala era de 2 ani parca, nu stiu daca s-a mai modificat.

Alte discuții în legătură

Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot pbmice pbmice Buna ziua, Am si eu o intrebare. Situatia de fapt: Exista titlu de proprietate pe numele bunicului asupra unui teren extravilan si asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Mostenire irinacornelia irinacornelia buna ziua ! am nevoie de un raspuns de la dvs,va rog mult.Bunica mea a decedat acum 6 ani.A avut 2 copii,unul nerecunoscut si trecut pe numele ei de fata* si ... (vezi toată discuția)