avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... TVA
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

TVA

As vrea sa stiu, daca fac un import din UE si platesc TVA in tara de unde import, trebuie sa mai platesc inca o data TVA-ul in Romania?
Cel mai recent răspuns: bunea , utilizator 02:46, 13 Ianuarie 2007
DACA ESTI INREGISTRAT CA PLATITOR DE TVA SI AI CERTIFICAT DE INREGISTRARE FISCAL IN SCOPURI DE TVA, NU SE PLATESTE TVA IN TARA COMUNITARA, CU CONDITIA PREZENTARII ACESTUI "C.I.F".
DACA BUNURILE IMPORTATE SUNT PLASATE IN REGIM DE ANTREPOZIT DE TVA, CAT TIMP SUNT SUB ACEST REGIM NU SE CALCULEAZA TVA. CAND SE SCOT DIN ACEST REGIM, FUNCTIE DE DESTINATIA PRODUSULUI, SE CALCULEAZA TVA.
VEZI ORDIN 2218/2006 SI NORMELE DE APLICARE; MO 1046/29.12.2006.#-o
Multumesc mult pentru raspuns!:D
Salve, in cazul de cantitati mari si comerciale e clar ca trebue sa fi inscris la regimul romanesc de exercente coemrcial, dar in cazul uni simplu consumator se poate chair foarte simplu cere vanzatorului sa nu ti se aplice taxa tva pentru ca e destinat exportuli. In multe tari sunt asa regimurile astea de a evita ca produsul sa fie prea taxat si sa fie agravat de pret si ca atare sa sufere pe piata de concurenta si sa piarda teren. E simplu declara ca produsul e pentru export si la granita trebue sa ceri dovada gardienilor de la finanze care sa atesteze relitatea transatiei a produsului noul stat. Seara palcuta
Multumesc mult pt.raspunsul tau!!!!:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie ulei de masline bubuanca bubuanca Va rog daca puteti sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Am o societate care are ca principal obiect de activitate productia de ulei de masline. Maslinele ... (vezi toată discuția)
Unic distribuitor - exclusivitate in comercializare? aciumbrudean aciumbrudean Buna ziua, Am ceva nelamuriri in ceea ce priveste libera distributie a unor produse pe piata. Este foarte corect ca, un producator poate oferi exclusivitate ... (vezi toată discuția)
Platitor sau nu de tva? mirela07 mirela07 daca o firma importa produse din afara UE., plateste sau nu tva? daca da, acesta poate fi deductibil?va multumesc anticipat (vezi toată discuția)