avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie,grad III
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie,grad III

Buna,mama mea are 51 de ani ,si este pensionata pe caz de boala.A fost incadrata la categoria "invaliditate,V23" avand stagiu complet de cotizare de 30 ani.A lucrat in grupa 2 de munca 20 ani si 10 luni.Doresc sa stiu cand se poate pensiona de drept?Si ce trebuie sa faca pt asta?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:24, 13 Martie 2010
Potrivit actualei legislatii, mama dvs. poate beneficia de pensie pentru limita de varsta atunci cand va implini 55 de ani si 6 luni.
Dupa cum stiti, de la anul va intra in vigoare un alt act normativ in domeniul pensiilor, care prevede o crestere a varstelor standard de pensionare ale femeilor. Reveniti in vara, dupa publicarea acestuia in Monitorul Oficial.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta minima de pensionare femei raluka raluka mama mea este nascuta in 1958 si are 34 ani de munca. in ce conditii se poate pensiona? care ar fi varsta limita la care se poate pensiona? (vezi toată discuția)
Cind ma pot pensiona !?? stoica ionut 13 stoica ionut 13 Mama mea nascuta pe 13-04-1955 a lucrat 32 ani din care 23 ani si 6 luni grupa a II-a plus 3 ani ordonanta . La ce virsta se poate pensiona cu limita virsta ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata femei Ana Agapi Ana Agapi sunt nascuta in iulie 1957, am 35 ani de vechime din care 25.5 ani in grupa II. cand pot solicita pensie anticipata si care va fi penalizarea? multumesc. (vezi toată discuția)