Buna ziua,
In cadrul unei SC tip SRL s-au depus documentele contabile pe anul fiscal; s-a declarat venit 0 cu toate ca firma in anul respectiv realiza prestari servici pentru care era renumerata. Poate fi considerata evaziune fiscala?
Multumesc
aveti in vedere prevederile art.263, 264,265 Cod penal si decideti functie de cum va incadrati sau nu.
La politie exista un Serviciu de investigare a fraudelor si pot verifica informatia dvs. daca o sa apelati la acest serviciu.
succes
Buna seara,
Firma avea încasări din servicii prestate către terţi şi efectua viramente bancare pentru achiziţii de bunuri şi prestări servicii, precum şi faptul că participa la licitaţii cu intenţia de achiziţionare de bunuri imobile - lucru ce reiese din extrasele bancare.In situatia fiscala/raportarea semestriala pe anul respectiv firma a declarat venit 0. Poate fi considerata evaziune fiscala?
Cu stima
La aceste art. faceti referire?
Art. 263. - Omisiunea sesizarii organelor judiciare
Fapta functionarului public care, luând cunostinta de savârsirea unei infractiuni în legatura cu serviciul în cadrul caruia îsi îndeplineste sarcinile, omite sesizarea de îndata a procurorului sau a organului de urmarire penala, potrivit legii de procedura penala, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 5 ani.
Daca fapta este savârsita de catre un functionar public cu atributii de conducere sau de control, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 7 ani.
Art. 264. - Favorizarea infractorului
Ajutorul dat unui infractor fara o întelegere stabilita înainte sau în timpul savârsirii infractiunii, pentru a îngreuia sau zadarnici urmarirea penala, judecata sau executarea pedepsei ori pentru a asigura infractorului folosul sau produsul infractiunii, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 7 ani.
Pedeapsa aplicata favorizatorului nu poate fi mai mare decât pedeapsa prevazuta de lege pentru autor.
Favorizarea savârsita de sot sau de o ruda apropiata nu se pedepseste.
Art. 265. - Omisiunea de a încunostinta organele judiciare
Fapta de a nu aduce la cunostinta organelor judiciare a unor împrejurari care, daca ar fi cunoscute, ar duce la stabilirea nevinovatiei unei persoane trimise în judecata sau condamnate pe nedrept ori la eliberarea unei persoane tinute în arest preventiv pe nedrept, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda.
Fapta prevazuta în alineatul precedent nu se pedepseste daca prin aducerea la cunostinta, persoana care are aceasta obligatie ar produce un prejudiciu pentru ea, pentru sotul sau sau pentru o ruda apropiata.
@Nina1, sper sa nu confundati “venit = 0 cu “profit = 0”…Nu e nimeni atat de idiot sa ruleze bani prin banca si sa declare venit zero! Daca a avut incasari – mai ales prin banca – nu putea declara venit zero; poate profit zero – ceea ce e altceva si e posibil.
Avand in vedere ca scrieti ceva despre declaratia 101 tind sa cred ca respectiva SRL e platitoare de impozit pe profit… Daca trebuia depusa Declaratia 101 (ar fi cea aferenta anului 2008) si n-a fost depusa pana la aceasta ora firma ar fi fost atentionata – probabil chiar si amendata…N-avea cum sa scape… cu s-au fara reclamatie de la terti.
Daca a depus cerere pentru “regim derogatoriu” in mod sigur nu e pe langa lege deoarece au fost necesare destule acte – din care ar fi rezultat anumite nereguli.
Credeti-ma pe cuvant: evaziunea fiscala nu se face asa cum o imaginati dv… Ar fi de rasul curcilor!
Si eu cred ca doamna confunda contul 121 cu contul de venituri. Situatie in care contabila firmei respective ar trebui felicitata deoarece este fffffffffffffffffffffffffffff greu sa aduci pe 121 la 0, iar adminstratorul ar trebui "mustrat" ca nu-si administreaza afacerea in sensul obtinerii de profit. Ca la jocul de whist. Castiga cel ce este pe 0 la final, nu cel care are mai multe puncte. Sîc!
Buna ziua,
In documentele contabile depuse, respectiv, bilant prescurtat formular 10 si formular 20 - venit=0 si profit=0. Din extrasele bancare reiese faptul ca firma avea încasări din servicii prestate către terţi şi efectua viramente bancare pentru achiziţii de bunuri şi prestări servicii, precum şi faptul că participa la licitaţii cu intenţia de achiziţionare de bunuri imobile. E posibil?
Cu stima