Buna ziua,
In cadrul unei SC tip SRL s-au depus documentele contabile pe anul fiscal; s-a declarat venit 0 cu toate ca firma in anul respectiv realiza prestari servici pentru care era renumerata. Poate fi considerata evaziune fiscala?
Multumesc
Buna seara,
Am consultat contul 151 iar la rubrica provizioane=0. Inseamna ca firma nu si-a constituit provizioane si ca urmare e posibil sa fie caz de evaziune fiscala?
Cu stima
buna seara. inainte de a fi evaziune este infractiune ptr neevidentierea inregistrarilor contabile in ordinea savarsirii lor. mda, se pare ca este un caz de evaziune. ar trebui sesizat fiscul. brrr
Buna seara,
Ce documente mai pot fi consultate? Nu am cunostinte in domeniul contabil, de aceea rugamintea mea este sa imi enumerati , daca este posibil, ce documente sunt intocmite in cadrul unui srl - microintreprindere.
Va multumesc.
Cu stima
registrul de casa, jurnal vanzari, jurnal cumparari, bilantul prescurtat, bilantul lista, declaratii fiscale, decont de tva astea s principalele
auxiliare state de plata dispozitii de incasare, dispozitii de plata, facturi, chitante.
consultati totusi legea contabilitatii
daca in cazul dvs au fost emise facturi si nu se regasesc in balanta sau bilant este evaziune fiscala
Buna seara,
Care este temeiul legal prin care se poate perfecta un contract de imprumut (suma de bani) intre 2 persoane fizice cu restituirea sumei imprumutate catre o terta parte (persoana juridica- sc tip srl) ?Un astfel de contract trebuie autentificat la notar pentru a fi valabil?
Care este procedura de acordare a imprumutului si restituire? Trebuie inregistrata tranzactia in contabilitatea firmei? Care sunt documentele ce atesta acest lucru?
Cu stima
Buna seara,
In actele contabile la rubrica Conturi si banci, viramente bancare apare mentonat numele unei banci. Inseamna ca societatea comerciala are cont la banca respectiva?
Multumesc