In momentul de fata, datorita legii 441/2006 se vehiculeaza ca "administratorii societatilor comerciale nu vor mai avea voie sa detina si calitatea de salariat la societatea respectiva". Unele Inspectorate Teritoriale au inceput deja desfacerea contractelor de munca ale administratorilor incepand cu 1 decembrie 2006. Ceea ce nu inteleg nici eu si, se pare, ca nici cei de la ITM-uri este daca aceasta se aplica doar administratorilor de la SA si SRL-urile cu asociat unic sau si SRL-urilor cu mai multi asociati. Ma poate ajuta cineva sa inteleg cum stau lucrurile conform legii? Multumesc
Am dat si eu de problema asta, cand de la itm mi-au spus ca nu poate fi angajat ca administrator unul dintre asociati (sunt trei), pt ca "primeste indemnizatie ca administrator". si rasp acesta a venit ca urmare a intrebarii mele daca ei stiu care e diferenta intre SA si SRL. si pana la urma tot au refuzat sa imi inregistreze contractul, pt ca "s-a schimbat legea".
Da s-am schimbat legea:D
dar asta nu inseamna ca societate nu poate avea actionarul principal ca si administrator si in acelasi timp si angajat, recte "director general":))
Conform modificarilor calitatea de administrator nu este compatibila cu cea de angajat in cazul in care administratorul este administrator unic, in cazul SRL-urilor.
Incepand cu data de 1.12.2006 administratorii societatilor pe actiuni nu vor putea fi in acelasi timp si angajati cu contract individual de munca; daca administratorii sunt alesi dintre salariatii societatii, contractul de munca se suspenda pe perioada detinerii calitatii de administrator. In cadrul SRL-urilor, lucrurile sunt un pic nuantate. Astfel, calitatea de administrator este incompatibila cu cea de salariat numai daca aceeasi persoana este si asociat unic in acelasi timp . Prin urmare nu poti fi si asociat unic si administrator si salariat in acelasi timp.In cazul in care societatea are ca asociati mai multe persoane, administratorul-asociat poate fi si salariat.