birouavocatura a scris:
Administrarea societatii se face in baza actului constitutiv/hotararii AGA prin care a fost numit in aceasta calitate.
Administrarea se face in baza acordului de vointa dintre societate (manifestat prin AGA) si viitorul administrator, de asta se si cere la RC declaratie ca accepta expres functia. Actul de numire poate diferi, nu asta e important. Indiferent de modul de numire, intre societate si administrator se incheie un contract, chiar nescris. CUm codul civil impune ca la orice conventie cu valoare de peste 250 de lei vechi proba sa se faca numai prin inscris, partile pot avea o mare problema in probarea elementelor care nu sunt cuprinse in actul de numire. Cand e vorba de actul constitutiv, problema e imensa pentru ca nici macar indemnizatia nu e cuprinsa acolo, ci doar identitatea administratorului. E drept ca in situatia asociat unic - administrator unic practic problemele nu au cum sa apara, de aceea se si accepta lipsa unui contract scris, insa inevitabil intre societate si administrator EXISTA un contract de mandat (vezi art 72 din LSC).
Nu este nevoie nici de contract de munca (fiind chiar prohibit ca administratorul sa se angajeze cu contract de munca PE ACEASTA FUNCTIE).
Gresesti. Interdictia se aplica numai la SA iar aici vorbim de un SRL. Mai mult, recent a fost introdusa in COR clasificarea pentru administrator societate comerciala.
In ce-l priveste pe asociatul unic, acesta se poate angaja cu contract de munca la propria-i firma incepand din vara anului 2007. Inainte exista interdictie in acest sens.
:-/ La SRL?!? Sa fim seriosi!