avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general i.i. contract de munca
Discuție deschisă în Contabilitate în general

i.i. contract de munca

se zice ca posesorul I.I.-ului nu poate avea contract de munca ,insa ,el platind la fondul de pensii ,somaj si sanatate ,nu inseamna tot un contract de munca ? :stunned:
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 16:51, 3 Februarie 2011

Intreprinzatorul persoana fizica titular al unei intreprinderi individuale este asigurat in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si are dreptul de a fi asigurat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si al asigurarilor pentru somaj, in conditiile prevazute de lege.

Nu inseamna tot contract de munca ... in baza unui c.i.m. salariatul, se obligă să presteze munca pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul unei remuneraţii denumite salariu.
Raportul de munca este un contract bilateral. Nu puteti fi si angajat si angajator in acelasi moment...desi la SRL-uri se poate (am asociat unic - administrator - angajat cu CIM)...
Astept si eu mai multe precizari pentru I.I.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
ContSters167247, utilizator
Puteti va rog sa-mi dati mai multe amanunte despre CIM pentru asociat unic pentru ca ma intereseaza.Intelesesem ca asociatii unici nu pot avea CIM ci un contract de management??
Legea 31 / 1990 republicata:

Art. 196. - Dispozitiile prevazute pentru societatile pe actiuni, in ce priveste dreptul de a ataca hotararile adunarii generale, se aplica si societatilor cu raspundere limitata, termenul de 15 zile prevazut la art. 132 alin. (2) urmand sa curga de la data la care asociatul a luat cunostinta de hotararea adunarii generale pe care o ataca.
Art. 1961
(1) In cazul societatilor cu raspundere limitata cu asociat unic, acesta va exercita
atributiile adunarii generale a asociatilor societatii.
(2) Asociatul unic va consemna de indata, in scris, orice decizie adoptata in
conformitate cu alin. (1).
"(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este."
Modificat de art.I pct.44 din OUG 82/2007
art. 1961 completat de art. I, punctul 138. din Legea
441/2006

Articolului 1961 alineatul (4), abrogat de art.unic pct.6 din Legea 88/2009
Art. 197. - (1) Societatea este administrata de unul sau mai multi administratori, asociati sau neasociati, numiti prin actul constitutiv sau de adunarea generala.
(2) Administratorii nu pot primi, fara autorizarea adunarii asociatilor, mandatul de administrator in alte societati concurente sau avand acelasi obiect de activitate, nici sa faca acelasi fel de comert ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sanctiunea revocarii si raspunderii pentru daune.

(Modificat de art.I pct.44 din OUG 82/2007; art. 1961 completat de art. I, punctul 138. din Legea 441/2006; "(4) Dispozitiile privitoare la administrarea societatilor pe actiuni nu sunt aplicabile societatilor cu raspundere limitata, indiferent daca sunt sau nu supuse obligatiei de auditare."; Completat de art.I pct.45 din OUG 82/2007; Articolului 1961 alineatul (4), abrogat de art.unic pct.6 din Legea 88/2009)



Administrarea se face in baza mandatului de administrator.
Angajarea o faceti functie de calificare si nevoi.

:luck:
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
ContSters167247, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajari serbu delia serbu delia Un administrator unic poate fi si angajat al acelei societati? Multumesc pt. ajutor! (vezi toată discuția)
Asociat unic si angajat yorgos yorgos Am infiintat recent o firma de servicii de protectia muncii la care sunt asociat unic si administrator. Am intocmit dosarul pentru abilitare si l-am depus la ... (vezi toată discuția)
Salarizare asociat unic s.r.l. ALTCATANAS ALTCATANAS Asociatul unic al unei S.R.L. poate fi angajat cu contract individual de munca? (vezi toată discuția)