As dori cateva informatii va rog.Sunt student la o universitate de stat si in urma divortului parintilor mei doar mama m-a sustine financiar.Datorita unor certuri cu tatal meu acesta refuza sa m-a ajute financiar si doresc sa il chem in instanta pentru plata pensiei de intretinere.Precizez ca tata e angajat fara forme legale de la data pronuntari divortului 25.11.2008 si pana in prezent.Vreau sa stiu cum pot sa il "fortez d.p.d.v." legal [imi cer scuze de exprimare nu cunosc termeni juridici] sa imi achite aceasta pensie.Nu este doar din rautate dar salariul mamei e mic si cheltuielile mele pentru carti si alte materiale didactice sunt exorbinte.Imi cer scuze pt eventualele greseli gramaticale.Multumesc anticipat oricui imi ofera cateva informatii.
faceti o actiune prin care solicitati obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere pana la varsta de 25 ani.. esti un copil istet.. cauta pe net modele de astfel de cereri, anexeaza hotararea de divort a paraintilor tai, anexeaza o adeverinta in copie xerox din care sa rezulte calitatea de student la zi..copie certificatul tau de nastere si te duci cu aceasta la juudecatoria in raza careia ai domiciliul.. bafta!
Va trebui sa formulezi in calitate de reclamant o actiune de stabilire pensie, facand dovada ca te afli in continuarea studiilor.Din nefericire vei putea solicita stabilrea unei pensii de intretinere stabilita la nivelul minim pe economie, pentru ca asa cum spuneai tatal tau lucreaza insa fara forme legale.Tot din nefericire va fi greu apoi sa-l obligi sa-ti dea banutii din hotarare si probabil vei nevoit sa procedezi la executarea silita, iar daca nu are nimic in proprietate, din pacate demersul tau va ramane fara rezultat.Daca vei vedea ca nu plateste 2 luni consecutiv, te sfatuiesc sa uzezi de calea penala, respectiv plangere pentru abandon de familie.