avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cita padure pot sa tai ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cita padure pot sa tai ?

Bine v-am gasit.
Un batrinel de 80 de ani a primit ,prin Legea 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere,un titlu de proprietate pentru un teren mic,de 3o de ari(0.3 ha)de padure,si-a platiti pina acum toate impozitele aferente,dar nu a taiat nimic din padure pina acum.El se intreaba :
-in ce conditii poate sa-si taie din padure ?
-citi metri cubi are dreptul sa taie intr-un an la aceasta"suprafata"?
-daca vrea sa vinda terenul (padurea),ce acte trebuie sa faca ?
-daca el moare si copiii lui nu mai platesc impozitele,ce se intimpla cu terenul ?
Va multumim pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 18:02, 13 Martie 2010
Daca vrea sa taie trebuie sa faca anumite demersuri pe la Ocolul silvic din zona respectiva si trebuie sa marcheze cantitatea de lemn care o poate taia.
In cazul , in care doriti sa vindeti , va trebuie actul de proprietate al padurii.
In cazul in care mostenitorii nu doresc sa achite impozitele aferente , se vor inregistra cu datorii si nu vor putea vinde panma nu se platesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare padure Hamarsold100 Hamarsold100 Eu am o padure de 100 de ha, are in jur de 30000 de mc de lemn, pretul metrului cub de lemn este de 200-450 de lei, deci padurea mea ar fcae minim 6000000 de ... (vezi toată discuția)
Teren impadurit: aplicabilitatea regimului silvic vasilica05 vasilica05 Buna ziua .Am o padure de salcami care sunt de peste 80 de ani ,se poate sa-i tai la ras ? sI daca sunt obligata sa dau padurile in paza ocolului silvic..Si ... (vezi toată discuția)
Padurile!!! marius05 marius05 As dori sa stiu daca imi trebuie aprobare de la padurar pentru a taia lemne din padure proprietate personala,si daca da prin ce lege se obliga aceasta.Sper sa ... (vezi toată discuția)