avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

buna seara am si eu cateva intrebari sper sa ma ajutati am terminat facultatea in iulie 2009 licenta am luat-o in febr 2010 acum sunt in somaj si sunt insarcinata in 31 de saptamani as vrea sa stiu daca pot lua concediul de maternitate de 126 de zile dr de familie a zis ca nu pt ca nu sunt asigurata. Somajul se termina in luna aprilie eu voi naste in jur de 15 mai. Daca trebuie sa ma asigur unde trebuie sa merg si pe ce perioada sa ma asigur?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marioara Maftei , utilizator 13:15, 25 Martie 2010
1. La medicul de familie va duceti cu carnetul de somer si cu textul de lege pe care l-am citat mai sus (art.48 din legea 76/2002). Nu trebuie sa-l convingeti pe medic, nu e treaba dvs. ca el nu cunoaste legile. Ii spuneti numai ca il veti da in judecata daca nu va da certificat medical. Sau puteti apela la Casa de Asigurari de Sanatate cu o sesizare impotriva medicului respectiv.
2. Din art.1(2) din OUG 148/2005 v-am subliniat special situatiile in care va incadrati pentru a intra in CCC pana la 2 ani. Daca dvs. nu sunteti convinsa, nu mai este vina mea.
3. Puteti beneficia de CCC pana la 2 ani (asa e bine?)!
am inteles foarte bine acum va multumesc pt rabdarea dvs. si pt raspunsuri
Ca sa "luminati" medicul spuneti-i sa intre aici : www.cnas.ro/default.asp?id=13&strSearch=ordonanta de urgenta nr.
( Casa Nationala de Asigurari de Sanatate - Ordonanta de urgenta Nr.158 din 17 noiembrie 2005-actualizata- )
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2010
Marioara Maftei, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj in concediul maternal si in concediul de crestere a copilului andreeamar1 andreeamar1 Am nascut in data de 2 iulie a.c si am ales sa efectuez concediul maternal incepand cu 1 iulie. La data de 24 septembrie contractul individual de munca imi ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului tita_adriana tita_adriana Buna In iulie am absolvit cursurile unei facultati de stat, iar din octombrie voi primi somaj. Am ramas insarcinata si trebuie sa nasc la inceputul lunii ... (vezi toată discuția)
Cic dupa terminarea facultatii Claudia Gaban Claudia Gaban Buna ziua! Am o prietena, insarcinata in 6 luni si 2 saptamani. A urmat cursurile la zi ale unei facultati si saptamana trecuta a avut examenul de licenta. Ce ... (vezi toată discuția)