Suntem in proces de succesiune de 5 ani.Ambii bunici au decedat,bunicul lasandu_i tatalui meu un certificat de mostenitor avand o cota de 3/4 iar restul de 1/4bunicii.Sunt 3 frati iar averea este de 4hectare de pamant si o casa(care nefiind locuita de mai bine de 8 ani este in stare jalnica)Expertul a facut totalul mesei succesorale la 3miliarde si a scris ca tatal meu ar beneficia de aproape 2miliarde iar cei doi frati cate 600milioane fiecare.Casa a fost evaluata la 900milioane.Eu neavand unde locui tatal meu a cerut si casa iar cei doi frati au cerut doar pamant.A fost si o varianta propusa de expert si casa tot tatalui meu a fost data.Acum asteptam sentinta dar sunt foarte sigura ca unul din cei doi frati va face apel sau recurs(cei doi frati vor amandoi accelasi pamant si nu vor sa renunte niciunul)asta inseamna ca procesul va mai dura iar acea casa se v_a darama de tot de aceea eu vreau sa renovez doua trei camere si sa ma mut acolo cat mai curand neavand unde locui.Am vorbit cu cei doi frati ai tatalui meu si au spus ca nu au nimic impotriva dar eu stiu........As dori un sfat,sa renovez sau nu.Mi_e teama sa nu pierd banii investiti dar daca astept terminarea procesului casa se darama de tot si atunci ce mai fac cu ea.
Daca fratii dumneavoastra au cerut numai pamantul, mentionand ca nu au pretentii la casa atunci nu aveti de ce sa va faceti griji. E adevarat ca daca nu aveti o sentinta definitiva si irevocabila nu sunteti proprietar dar banuiesc ca daca fratii vor face recurs vor face pentru pamantul in privinta caruia nu se inteleg...
In lipsa unei hotarari definitive ,nu aveti calitatea de proprietar,pe cale de consecinta exista nesiguranta asupra casei si implicii asupra investitiei pe care intentionati sa o realizati pentru renovare .
renovati si mutati-va odata! ce atata tura vura? e clar ca fratii tatalui vor doar pamantul, deci nua vetid e ce sa va faceti griji.. in plus, daca prin absurd, se vor rasgandi pe caile de atac, tot nu vor obtine acces la casa daca au declarat ca nu au pretentii la ea.. ca de aceea declaratie va puteti folosi dvs, chiar daca ei si-o retrag.. si mai mult decat atat, veti avea un drept de retentie asupra locuintei ptr imbunatatirile aduse.. bafta!
Si eu sunt de aceiasi parere, mutati-va in casa respectiva! E foarte putin probabil ca cei doi frati ai tatalui dvs. sa vrea si sa obtina casa.
Asa cum spuneati, pana la finalul procesului, e posibil sa se darame si ar fi pacat...
Succesiune
danali
procesul de succesiune dupa urma bunicilor dureaza de 5ani,sunt 3frati.Tatal meu are mostenire de la bunicul 3/4din toata averea dovedita printr un certificat ... (vezi toată discuția)
Succesiune
io@n@
am mai scris povestea asta de cateva ori dar vreau sa aflu mai multe pareri.ambii parinti au decedat,succesiunea tatalui a fost facuta acum sunt in proces pt ... (vezi toată discuția)