procesul de succesiune dupa urma bunicilor dureaza de 5ani,sunt 3frati.Tatal meu are mostenire de la bunicul 3/4din toata averea dovedita printr un certificat de mostenitor iar restul de 1/4 [mostenirea bunicei]se imparte la 3.Fratii au vrut sa darame acest certificat dar nu au avut probe.procesul s a tot amanat iar acum insfarsit asteptam pronuntarea.In aceasta succesiune este si o casa iar in toate variantele propuse de expert casa i sa dat tatalui meu.Problema este aceasta casa este nelocuita de mai bine de 8ani si s a daramat si as vrea ca in cel mai scurt timp sa renovez 2camere si sa ma mut acolo eu neavand locuinta.Ce ma sfatuiti pot renova daca procesul nu se termina pentru ca sigur dupa pronuntare unul din frati nu va fi de acord.Mie teama sa renovez casa daca nu am acte.Dupa pronuntare daca unul din frati nu este de acord cu sentinta ce se mai intampla si cat mai poate dura.Daca iar se mai prelungeste procesul casa se v a darama de tot si atunci la ce mai imi foloseste.
In functie de valoarea bunurilor mostenirii, impotriva sentintei pronuntate se poate face apel sau apel si apoi recurs.
Daca e doar recurs, teoretic nu dureaza foarte mult.
Daca insa va fi si apel si recurs .... o sa cam dureze.
O eventuala consolidare a casei v-ar da un drept de creanta asupra cheltuielilor facute pentru care va trebui sa faceti dovezi, aceasta creanta urmand a fi recuperata de la mostenitorul in lotul caruia revine casa.
Daca investesti si se prelungeste scandalul cu recursuri sau alte expertize, casa va avea o alta valoare cu mult mai mare, deci si prin urmare la o noua expertiva va creste valoarea imobilului, prin codul civil am citit ca daca investesti in casa veche celelalte parti din proces pot sa nu accepte renovarea ca nu te-a obligat nimeni sa investesti. In concluzie poti pierde.
Succesiune
io@na
Suntem in proces de succesiune de 5 ani.Ambii bunici au decedat,bunicul lasandu_i tatalui meu un certificat de mostenitor avand o cota de 3/4 iar restul de ... (vezi toată discuția)