avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot angaja pe cineva fiind intr-o perioada de probe?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot angaja pe cineva fiind intr-o perioada de probe?

Buna seara la toata lumea.

Doresc sa-mi formez o echipa care sa lucreze in constructii. Ideea este ca nu pot sti de la inceput ce calitati are fiecare angajat, chiar daca il selectez dupa anumite criterii tot proba practica spune totul.

Nu doresc sa ii angajez de la bun inceput pe perioada nedeterminata.

Exista vreo modalitate de a incheia un contract de munca in care sa fie mentionat faptul ca lucreaza in probe? Pot incheia pe perioada determinata? Care este perioada minima pentru care se poate incheia ca perioada determinata? Ulterior se mai poate prelungi?

In prima luna o sa aibe de lucru doar 4 ore pe zi. Avand in vedere ca nu au norma intreaga, sambata pot fi chemati la lucru?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:21, 14 Martie 2010
In puteti angaja pe durata de terminata ... perioada de proba este stabilita in Codul Muncii pentru acest tip de contract.. La data expirarii duratei aveti posibilitatea de a alege intre incetarea de drept a c.i.m. sau prelungirea duratei acestui contract, bineinteles in functie de rezultatele date de catre salariat.

Salariatilor care au incheiat c.i.m. cu timp partial de munca le este interzis sa efectueze ore suplimentare...
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca (determinat,nedeterminat) ContSters390414 ContSters390414 Nu demult,am fost angajata,la o firma.Perioada de proba a fost de trei luni.Dupa perioada de proba, nu mi s-a incheiat contractul pe perioada nedeterminata,cum ... (vezi toată discuția)
Intrebari/lamuriri codul muncii-var. actualizata monik monik a seara tuturor! as avea si eu cateva nelamuriri cu privire la codul muncii-varianta actualizata (1.05.2011). 1. pana la urma contr colective la nivel ... (vezi toată discuția)
Data sfarsit cim determinata lulusca lulusca Am un contract perioada determinata din 12.04.2013-12.06.2013 in revisal data de inceput 12.04.2013 data sfarsit 12.06. 2013 la data incetare ce data se ... (vezi toată discuția)