avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general registru incasari si plati IF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

registru incasari si plati IF

Buna ziua. Am si eu 2 intrebari:
-Am facut totalul la sfarsitul anului 2009 in registru. Cand incep 2010, la totaluri iau in calcul (preiau) si totalurile din 2009 sau calculez doar incasari si plati pentru 2010? Mentionez ca 2009 a iesit pe minus.
-La fisa mijlocului fix, cum completez amortizarea aferenta anului 2009 pe verso?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:16, 14 Martie 2010
Pe 2010 incepi cu soldul ramas la 31.12.2009.
La amortizare foloseste fisa de operatiuni diverse .
Deoarece cu 01/01/10 incepe un nou exercitiu financiar registrul jurnal de incasari si plati se ia de la 0 (zero). Pierderea din anul 2009 este cheltuiala deductibila in 2010 si se tine cont de ea cand se intocmeste declaratia 200.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cateva intrebari contabilitate ll irina_iris_26 irina_iris_26 am ii neplatitor tva sistem real...intrebari: 1-completez registru incasari -plati si la final de an ce fac cu reportul?(il declar in declaratia 200?)si ... (vezi toată discuția)
Calcul venit impozabil pfa ElenyG ElenyG Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.M-ar interesa asa pentru mine ce modalitati de calcul al venitului pe intreg anul sunt?Asta ca sa stiu ... (vezi toată discuția)
Amortizare liniara mijloc fix facut in regie proprie pfa sorinnelupop sorinnelupop Buna, Am un magazin pe PFA si doresc sa construiesc un chiosc (valoare 10000ron) cum operez aceasta cheltuiala in registru jurnal? As fi vrut sa fac o ... (vezi toată discuția)