avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... notificare de cesiune
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

notificare de cesiune

Buna! Am primit o notificare de cesiune de la o firma care a preluat creantele unei firme de telefonie mobila. Ideea e ca am avut o factura in valoare de vreo 1600 lei, iar acum, adaugandu se penalizarile, a ajuns undeva la 5700 lei. In notificare mi se punea in vedere sa platesc pana pe 1 martie, desi eu am primit acest act pe 10 martie. Intrebarea e: pot face ceva sa nu mai platesc penalizarile, sau sa platesc intreaga factura esalonat? Pecizez ca n am acceptat in nici un fel notificarea.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lilianaG , utilizator 00:12, 15 Martie 2010
verificati daca suma reprezentind debit nu este prescrisa.
Nu e prescrisa suma.In 2011 se prescrie.:( Ma gandeam ca neaccepand cesiunea de creanta, creditor ramane firma de telefonie, prin urmare as ma putea amana executarea, dar nu atat de mult incat sa se implineaca termenul de prescriptie.De aceea incerc sa gasesc o alta solutie, daca mai exista...
in cazul dv. exista o singura solutie... plata. incercati sa luati legatura cu firma care a preluat debitul si sa obtineti o esalonare a platii. altfel, in calitatea lor de titulari ai dreptului de creanta vor face orice este legal pentru a-si recupera banii.
multumesc frumos pentru raspunsuri!
Mai am o intrebare: daca aceasta creanta ar fi a unei societati comerciale ar putea fi considerata ca stinsa daca acea societate si-ar inceta activitatea fara a o achita?

Alte discuții în legătură

Recuperare creante Robby05 Robby05 In 1998, aveam telefon abonat la Mobifon, urmand sa imi iau alt telefon si sa imi schimb abonamentul. Ultima factura nu am mai platit-o. Am mai primit cateva ... (vezi toată discuția)
Datorie cesionata catre societate recuperari creante delia0286 delia0286 acum cativa ani(in 2006,2007 nu retin exact)am avut 2 abonamente concomitente la [FURNIZOR] incheiate pt o perioada de 2 ani.dupa aproximativ 1 an nu am mai ... (vezi toată discuția)
Notificare de plata dupa 6 ani?! lucka lucka buna seara tuturor, sper sa ma poata cineva lamuri. acum 6 ani am avut un cotract cu "Dialog" actuala "Orange", care a fost reziliat din cauza neplatii ... (vezi toată discuția)