Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca acum sunt in somaj si imi bag cartea de munca la o firma o luna de zile pot beneficia apoi se somaj? Daca sunt insarcinata ,pot beneficia apoi de indemnizatia de crestere a copilului? Multumesc.
Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pentru o perioada mai mare de 12 luni;
Art. 45. - (1) Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza: c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe o perioada de cel mult 12 luni;
g) pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, a indemnizatiei de maternitate si a indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv de 3 ani in cazul copilului cu handicap;
1. Fiind in somaj, daca incheiati un CIM pe perioada determinata (o luna) se va suspenda perioada de somaj si se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM, pana expira perioada initiala de somaj.
2. Cat sunteti in somaj, puteti beneficia de concediu medical, concediu de maternitate si CCC pana la 2 ani. Si aceste concedii suspenda perioada de somaj.
3. Beneficiati de CCC pana la 2 ani (plus indemnizatia aferenta) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii ati avut venituri profesionale supuse impozitarii.
4. In cele 12 luni necesare intra si perioadele de somaj si de concedii medicale.