avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incalcare art 72?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incalcare art 72?

Am lucrat in cadrul departament vinzari,care a fost desfiintat,iar noi am fost concediati(91 de persoane din 7 centre zonale).Centrele au fost desfiintate,iar sediile inchiriate.
La 01/01/2010 s-a infiintat Compania Nationala de Vinzari cu sediul in Bucuresti,apartinind de aceiasi companie care a facut disponibilizarile.
Nu au trecut cele 9 luni si iata ca in martie se fac angajari fara,ca noi sa fim instiintati conf art 72.
Se poate face ceva ?sau in Romania importanti sunt strainii si nu romanii.
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 11:54, 14 Martie 2010
Depinde daca se fac incadrari pe aceleasi posturi. Caci daca a schimbat putin denumirea functiei, obligativitatea instiintarii dvs in prealabil nu mai exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala-angajari cflori2002 cflori2002 Buna ziua, daca s-au facut concedieri individuale la o societate, se mai pot face angajari pe posturile disponibilizate? daca nu pentru cat timp? dar pe alte ... (vezi toată discuția)
Concediere pe motiv ''desfiintare post'' mnd mnd Buna ziua, Ce prejudicii isi aduce angajatorul daca face mai multe concedieri pe motiv desfiintare post, unele dintre ele fiind consecutive? Intrebarea mea de ... (vezi toată discuția)
Modificare functie! ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! doresca sa intreb daca intr-o companie unde activiatatea este organizata pe departamente,se mai poate schimba functia unui angajat cu o alta ... (vezi toată discuția)