Am o problema la care solicit ajutor:
Ma numesc Constantin. Sunt proprietar al unui apartament cu trei camere, din oras. Acum cinci ani am cunoscut-o pe Camelia cu care am inceput o relatie. Nu ne-am casatorit, dar din relatia noastra s-a nascut o fetita, care acum are 4 ani. Camelia a trecut-o in certificatul de nastere pe numele ei, iar la tata, pe mine. Deci fetita noastra are numele mamei sale (Garba), iar la tata numele meu.(Constantin). Am locuit cu totii intr-un apartament al Cameliei, care nu este trecut pe numele ei, ci al mamei sale (pe numele de Sirb), deoarece mama sa era divortata de tatal sau. Mama sa a murit acum 10 ani, iar de atunci Camelia nu a reusit sa faca actele de trecere al apartamentului pe numelel sau. Din pacate, Camleia a murit subit acum cateva zile. Sunt intr-o situatie in care nu stiu ce sa fac. Nu vreau sa o pierd pe fetita noastra si nici apartamentul. As dori sa ma invatati cum sa procedez in aceasta situatie. Doresc ca fetita noastra sa mosteneasca acest apartament, care momentan figureaza pe numele bunicii ei, Sirb E. Astept cu nerabdare raspunsurile d-voatra.
Va multumesc.
Buna ziua si condoleante. In cazul in care Camelia Nu mai avea frati sau surori, este succesoarea mamei sale. Deci trebuie dezbatuta succesiunea bunicii, apoi a mamei( camelia), iar fetita este succesoarea in drepturi a mamei. Pentru acest demers este necesar ca dvs. sa va adresati Autoritatii tutelare in vederea numirii unui curator care sa o reprezinte pe fetita la dezbaterea sucesiunii( succesiunilor) .
Faptul ca figurati i n certificatul fetitei, deci ati facut recunoasterea ei, va confera drepturi parintesti , asa incat sunteti indreptatit sa detineti custodia fetitei. Tot cu cei de la Autoritatea tutelara vorbiti , ei va pot indruma si lamuri asupra tuturor aspectelor cu care trebuie sa va confruntati, cu toate demersurile ce le veti avea de efectuat. Mult succes va doresc.
Total de acord cu dna legally.
Daca lucrurile stau asa ( nu mai avea mama minorei nici un frate/sora) minora este proprietara de drept a apartamentului.
Faceti succesiunea.
Succesiune
ceaunica
Buna ziua, unchii mei fac sucesiunea in urma decesului bunicului. Sunt 4 frati. Unul dintre frati, in speta tatal meu este si dansul decedat. Dupa tatal meu s ... (vezi toată discuția)
Parte din imobil
bliana
v-as ruga sa imi raspudeti si mie la o intrebare! Problema este urmatoarea: imobilul in care locuiesc este trecut pe bunicii mei din partea tatalui. Acestia au ... (vezi toată discuția)
Lamurire
mariana 49
Buna ziua. Am si eu cateva intrebari la care astept si eu un raspuns. Mi-a decedat mama iar noi suntem 3 frati din care unul a fost infiiat de catre bunica din ... (vezi toată discuția)