avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca in EU. dreptul la somaj / pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca in EU. dreptul la somaj / pensie Europeana

Am obtinut un contract de munca in Germania (intermediar EURES-Oradea).

Trebuie sa intocmesc / sa declar / sa informez anumite foruri; (cum ar fi Financiar sau nu stiu )?

Doresc ca in caz de somaj sa am dreptul la somaj in Euro, respectiv la pensie in Euro.

In legislatia Germana, prin lege sint obligata sa platesc la sfirsit de an (eu , nu angajatorul) un impozitul pe venit de 15%.

Orice informatie, sfat este foarte bine venit si Va Multumesc Anticipat.

dry
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2010
dry, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 21:12, 14 Martie 2010
"Dacă pleci prin EURES spre Europa, pleacă informat de către AJOFM Bihor".
[ link extern ]
Aceasta se subintelege.

Dar daca datorita oboselii sau.... , nu sint informata integral si voi pierde dreptul la somaj sau pensie europeana , cine va avea de pierdut si cine va fi vinovata?

CATEGORIC, EU!
De acesta doream sa ma informez despre legislatia din RO, deoarece legislatia Germana este clar scrisa pe site.
dry
Depinde de acordurile incheiate, de aceia spun ca cele mai bune informatii le obtineti de la AJOFM.
pensie in Euro nu puteiprimi decat in Germenia...pana in 2015...in rest depinde cand iesiti la pensie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul meu italian rezident în românia, pensionar in italia, deci pensia este impozitata ... chemello chemello sotul meu it rezident ro..pensionar in it deci pensia este impozitata in italia...am primit instiitare de la anaf ca are de platit impozit pe pensie ..o ... (vezi toată discuția)
Stabilire parinti batrini in germania la copil clementa clementa Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca si cum e posibil sa ne stabilim la fiica noastra in Germania fiindca suntem batrini si bolnavi.Mentionez ca fiica are ... (vezi toată discuția)
Pfa wasssu wasssu In cazul in care am PFA si lucrez pe baza de contract si mai sunt si angajat cu carte de munca, mai trebuie sa platesc contributii la pensii, somaj, sanatate? ... (vezi toată discuția)