avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transferul dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transferul dreptului de proprietate

Buna seara!Am si eu o intrebare,poate cineva ma ajuta;Daca se incheie un contract de V-C pt. un imobil la notar,se poate face transferul dreptului de proprietate pt. acel imobil doar in momentul cind se plateste a doua rata si ultima?(se da jumatate din bani la incheierea contractului si cealalta jumatate dupa 4 luni)Sau cum trebuie procedat sa fie corect pt. ambele parti?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 21:21, 14 Martie 2010
Dl. Gabescu aveti dreptate!dar in acest caz(daca nu se plateste ultima rata)pina la data X ,va fi nevoie de un proces?sau se poate anula de facto contractul de V-C tot de catre notar?
daca se insereaza un pact comisoriu de grad IV, instanta doar constata rezolutiunea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare imobil luissiana luissiana Pt v-c unui imobil in rate (1 an) cand se transfera practic dreptul de proprietate, in momentul semnarii contractului sau la plata ultimei rate? cum este mai ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, aș dori să achiziționez un imobil , dar plata ... LucianSandu LucianSandu Bună ziua, Aș dori să achiziționez un imobil , dar plata să o fac după 6 luni de la semnarea contractului cu vânzătorul. Pot face aceasta? Taxele ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil in rate r111 r111 Va rog sa mi spuneti, Doresc sa vand un imobil. Cumparatorul mi a oferit 40.000euro cu plata in 4 transe in decurs de un an. Va rog sa mi spuneti ce acte se ... (vezi toată discuția)