avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati aplicate de administrator la Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati aplicate de administrator la Asociatie

sunt restantiera la Asociatie -am o familie compusa din 4 membrii -un singur salariat-am fost data in judecata pentru neplata si acum urmeaza ca un expert contabil sa verifice modul de calcul al penalitatilor.S-au perceput penalitati fara a exista facturi de la furnizori cu penalitati.Va rog sa precizati daca au acest drept si daca il au pot sa foloseasca acest fond pentru prime.In 2009 au aprobat in sedinta prime de 1300ron.VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:52, 15 Martie 2010
Asociatia poate avea propriul sistem de penalizari si care penalizari sunt aplicate restantierilor, chiar daca nu exista penalizari de la furnizori.

Banii obtinuti din penalizari intra in fondul de penalizari al asociatiei si cu acest fond, alaturi de fondul de reparatii se fac lucrari in bloc.

Dv. de unde stiti ca s-au folosit acei bani pentru premierea angajatilor si conducerii?
Deobicei aceste premieri se au in vedere la stabilirea fondului de salarii, dar probabil pentru a nu mai pune la plata pe toti proprietarii din bloc, pentru aceste premieri s-au luat bani din aceste fonduri.
Doamnă,nimeni și nimic nu vă absolvă plata la intreținere.
Dacă in AG s-a hotărat să se perceapă penalizari pentru răi platnici indiferent de
penalizările furnizorului cel ce intocmește,calculează intreținerea se conformează.
Cred că ar fi trebuit să discutați cu administratorul că treceți printr-o perioadă
dificilă și nu puteți plăti (deobicei se face in scris ) .Deasemeni un angajament
cand puteți achita.
Am copie dupa pocesul verbal al sedintei adunarii generale,unde sunt 2 paragrafe care stipuleaza ca pot folosi bani din.penalitati din ptr.plata facturilor si si-au propus folosirea ptr.prime la sfirsitul anului 2009.Va informez de asemenea ca atita timp cat furnizorul nu a perceput penalitati nu inteleg contabil cum se poate -sa percepi penalitati la o factura fara penalitati.eu cred ca penalitatile se pot percepe de asociatie numai atunci cind exista penalitati la factura de la furnizor. De asemenea m-am informat si asupra sistemului propriu de penalizari,unde nu se prevad numai penalitati date de asociatie.plus ca in cazul meu -avind probleme sociale ,comitetul putea stabili masuri de ajutorare,in speta administratorul stia situatia mea dar a procedat cu rea intentie,
Administratorul nu a procedat cu rea-intentie, ci a procedat asa cum a hotarat adunarea generala. El nu ia hotarari, ci aplica ceea ce decide comitetul sau hotaraste adunarea generala.

Asociatie de proprietari nu este societate filantropica sa-i ajute pe cei in nevoi, ea are alt scop, acela de a gestiona proprietatea comuna (cea care este intre apartamente).
Parerea Dv. nu coincide cu legea 230/2007 in care se spune ca se poate institui un sistem de penalizari propriu.
Daca ati fost data in judecata pentru restante inseamna ca suma lor este destul de consistenta. Cine a platit pentru Dv. cota care va revine? Ceilalti proprietari. Din ce bani s-a achitat la furnizori cota Dv.? Din fondul de rulment. Cine a contribuit la strangerea fondului de rulment? Ceilalti vecini ai Dv. Credeti ca ii obliga cineva sau ceva pe lumea asta ca ei sa va plateasca cotele? O fac pentru ca n-au incotro, dar pentru asta Dv. trebuie sa platiti acele penalizari care suplinesc intr-o anumita masura dobanzile bancare care s-ar fi strans daca banii stateau in banca si nu ar fi fost folositi pentru plata cotelor Dv. de intretinere.

Ca penalizarile sunt calculate corect sau nu, asta o va spune expertiza, dar in niciun caz nu puteti pretinde ca ceilalti vecini sa faca plati voluntare la nesfarsit pentru Dv., iar Dv. sa nu va achitati de obligatie fata de ei.

Poate ca sunteti un caz social, dar nu sunteti singura si asociatia nu are fonduri de la Asigurarile sociale ca sa plateasca cotele in aceste cazuri.

Nu va suparati, dar trebuie sa intelegeti ca singurul lucru pe care asociatia il poate face pentru Dv. este acela de a va face un plan de achitare a acestor restante, iar datoria Dv. era si este de a colabora cu conducerea asociatiei in acest sens. Ati facut asta? V-ati dus la presedinte, la comitet sa stati de vorba cu ei? Sau i-ati tratat cu indiferenta pana v-ati trezit cu citatia de la judecatorie?
d-mariana apos.nu este vorba de plata asociatiei este vorba de plata penalitatilor pt.ca in momentul cind am ajuns la judecatorie din 1188ron cit era debitul 500ron erau penalitati,eu in instanta am dus chitantele cu platile facute .Si in momentul acesta am o restanta de 500ron,la care s-a aplicat o penalitate de 8.94.Conform AG se penalizeaza sumele ce de pasesc 500ron.Cum explicati si faptul ca intai se achita penalitatile si apoi cheltuielile pe cota parte.Va spun asta ptr.ca am o chitanta de 413.75.

Alte discuții în legătură

Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere si/sau penalitati la furnizori ??? enricco enricco Buna ziua , Doresc a vaexpune urmatoarea problema : Am ramas restant la intretinere 3 luni. Mi-au fost aplicate la ccotele de intretinere restante ... (vezi toată discuția)