avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general REGISTRU EVIDENTA FISCALA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

REGISTRU EVIDENTA FISCALA

Multumesc mult pentru raspunsuri.:=D>
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
clipa silvia, utilizator
Cel mai recent răspuns: vidiva , utilizator 13:33, 15 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
SAU

Adresati o cerere catre Administratia Finantelor Publice prin care solicitati intocmirea registrului in format electronic si astfel sunt mai simplu de corectat eventualele erori
buna ziua . pt ca reg de evidenta fiscala sa fie tinut in format electronic trebuie cerere la finante??? eu il am si pe cel cumparat , dar am preferat sa-l tin in format electronic , listat la trimestru . e bine?
ORDIN nr. 870 din 21 iunie 2005 privind Registrul de evidenţă fiscală
Forma sintetică la data 20-nov-2009. Acest act a fost creat utilizând tehnologia SintAct®-Acte Sintetice. SintAct® şi tehnologia Acte Sintetice sunt mărci înregistrate ale Wolters Kluwer.
În temeiul art. 11 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările ulterioare,
în baza dispoziţiilor pct. 15 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului II din Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, cu modificările şi completările ulterioare,
ministrul finanţelor publice emite următorul ordin:
Art. 1
(1)Contribuabilii, înregistraţi ca plătitori de impozit pe profit, sunt obligaţi să întocmească Registrul de evidenţă fiscală în conformitate cu prevederile prezentului ordin.
(2)Modelul, conţinutul, caracteristicile de tipărire, modul de difuzare, utilizare şi păstrare ale Registrului de evidenţă fiscală sunt prezentate în anexele nr. 1 şi 2 care fac parte integrantă din prezentul ordin.


Art 12
(1)Prin derogare de la prevederile art. 1 alin. (1), contribuabilii înregistraţi ca plătitori de impozit pe profit pot ţine Registrul de evidenţă fiscală în formă electronică, cu respectarea modelului şi conţinutului prevăzute în anexa nr. 1 la prezentul ordin.
(2)Derogarea se acordă conform competenţelor de către direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene
şi a municipiului Bucureşti şi Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, cu respectarea condiţiilor prevăzute la lit. G şi H din anexa nr. 1 la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.850/2004 privind registrele şi formularele financiar-contabile.
(
ma sfatuiti sa-l completez de mana pe cel de la finante ?
pana acum nu au fost nedeductibile care sa implice un calcul diferentiat , dar ma gandeam ca daca s-ar ivi si programul nu ar distinge , va trebui sa completez de mana . va multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de evidenta fiscala in format electronic imosig imosig Va rog sa-mi spuneti cum obtin registru de evidenta fiscala in format electronic si modul de complectare. Daca imi puteti trimite un model sau trebuie luat de ... (vezi toată discuția)
Din saga pot sa listez registru de evidenta fiscala? bgeorgeta bgeorgeta daca lucrati cu SAGAva rog sa-mi spuneti daca pot sa listez Registru de evidenta fiscala MULTUMESC FRUMOS! (vezi toată discuția)
Registru de evidenta fiscala marina_marina marina_marina buna ziua, lucrez cu SAGA si exista in acest program Registru de evidenta fiscala care sta la baza calcularii impozitului pe profit. Mai este necesar ... (vezi toată discuția)