avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum ne putem recupera drepturile asupra casei si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum ne putem recupera drepturile asupra casei si pamanturilor?

Am si eu o problema ca si multi altii si daca se poate as dori sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...parintii sotului meu sunt divortati de pe vremea cand toti cei 3 copii erau minori,in urma divortului copii au ramas la mama si ne fiind un partaj mama nu a luat nimic din bunurile comune(specific ca ei ca si familie locuiau cu parintii tatalui,case separate dar curte comuna)...dupa divort tatal a ramas sa locuiasca acolo(specific ca parintii tatalui mai au o fata)...la cativa ani dupa divort tatal a murit iar sora sa s-a ocupat de imormantare(tot ea beneficind de ajutorul de la serviciul tatalui in urma mortii)...apoi au murit si parintii tatalui...iar sora tatalui a reamas cu tot ce era acolo...intrebarea mea este: cum pot copii sa-si recupereze partea lor??inclusiv certificatul de deces pe care nu vrea sa ni-l dea.
va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Dragoi Simona , utilizator 13:03, 28 Martie 2010
problema e ca sunt cam 8 ani de atunci(de la deces)...si nu stim exact cum sa procedam,multumesc pentru sfaturi, e un inceput pentru noi!
de ce nu promoveaza mama o actiune de partajare a bunurilor comune pe care le-a dobandit impreuna cu fostul sot?
mergeti si solicitati un duplicat al certificatului de deces, ulterior mergeti la un BNP din raza ultimului domiciliu al defunctului si solicitati dezbaterea succesiunii.
din verificarile notarului catre Camera si arhiva de succesiuni va rezulta daca aceasta succesiune a fost dezbatuta sau nu.
Problema e ca mama a divortat cu cativa ani inainte ca tatal sa decedeze dar nu a introdus actiunea de partaj pentru ca s-a gandit ca bunurile dobandite impreuna dealungul casniciei ne vor reveni noua copiilor ca viitori mostenitori peste ani...
In momentu in care bunici au decedat fiecare fiind divortati adica locuiau in case separate locatii diferite noi ca nepoti nici nu am stiut ca au decedat am aflat la ceva timp (2-3 saptamani ) dupa inmormantare , stiu sigur ca la bunica s-a facut contract cu matusa mea , bunicu locuia impreuna cu tatal in aceeasi curte dar case diferite (de precizat tata a murit inaintea bunicului) , la inmormantarea tatalui meu cand am vrut sa il inmormantam matusa mea a zis ca se ocupa ea fara sa ne lase sa ne implicam iar pe mama nu a vrut sa o vada la inmormantare .
Noi fiind copiii minori la vremea aceea la deces am cerut certificatul de deces pentru a putea primi in continuare pensia alimentara de pe urma tatalui am cerut certificatul dar am primit in schimb o copie de la matusa mea ... nu a vrut sa imi lase certificatul .
Stand cu mama mergeam in vizita la bunicu chiar am dorit sa il luam la noi cand a inceput sa se simta rau dar a refuzat pana s-a imbolnavit si a venit matusa mea si l-a luat o perioada la ea .
Am avut o incercare de a rezolva situatia cu matusa mea in legatura cu proprietatile dar fiind din localitati diferite am incercat sa stabilim o intalnire telefonic dar m-a ignorat complet si mi-a inchis telefonul in nas la vremea aceea avem 16 ani proprietatile sunt la 25-30 de km de orasul Craiova .
Am apelat la dumneavoastra pentru a-mi face o idee despre situatie si sa stiu cum sa procedez cu matusa mea pentru ca stiu ca e foarte dificila , si stiu ca va dori sa ii ramana proprietatile ei.

Multumesc anticipat

Dragoi Iulian Marius
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
Dragoi Simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune deliammm deliammm Buna ziua, Poate ma ajutati i pe mine cu un sfat. Tatal meu a murit in urma cu aproape 14 ani. Am ramas cu mama, care m-a crecut si educat absolut singura, ... (vezi toată discuția)
Mostenire Mirrella P. Mirrella P. Situatia este urmatoarea: decedat in 2016, cu un divort pronuntat in 2007. Nu se cunoaste daca s-a mai recasatorit sau nu cu aceeasi persoana ulterior. Sotia ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica madriana57 madriana57 Buna seara! Bunica a murit in 1971 si in 1991 s-a emis un titlu de proprietate asupra unui teren. As vrea sa fac succesiunea. Am mai multa intrebari la care ... (vezi toată discuția)