Am declarat si am platiti gresit impozit pe un teren extravilan la primaria unei comune, iar terenul se afla pe raza altei comune. Acum mi s-a cerut impozitul la primaria unde se afla terenul. Cum pot recupera banii sa-i dau la primaria unde se afla situat terenul.
Buna ziua ! Situatia in care va aflati dvs. este des intalnita mai ales la terenurile din extravilan si sunt solutii ca : fie se face nota de virament de la primaria la care ati efectuat plata la primaria unde este situat terenul (solicitare scrisa la primaria la care ati platit) ; fie se face compensare cu impozitul eferent anului in curs la primaria unde ati platit (nu e recomandata pt ca in acest caz s-ar putea ca primaria locului situarii terenului sa va perceapa penalizari de intarziere . Daca nu sunteti multumit de variantele propuse sau nu se prezinta nicio varianta puteti actiona in instanta primaria unde ati platit gresit impozitul ( cred totusi ca nu ati platit gresit impozitul , ci mai degraba vi s-a perceput gresit ).
Da , puteti sa ii primiti si in numerar (plata nedatorata) , insa nu e in avantajul dvs. intrucat vi se vor percepe penalitati de intarziere la primaria locului situarii terenului . Cea mai buna solutie este viramentul efectuat intre primarii .