avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Valoare totala a achizitiilor publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Valoare totala a achizitiilor publice

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o explicatie referitoare la obligativitatea de a achizitiona in proportie de 40% dinvaloare atotala a achizitiilor publice finalizate in cursul anului respectiv. Acest lucru include numai achizitiile noi(contractele incheiate in anul in curs si cumparari directe) sau si contractele aflate in derulate(incheiate de acum 2 ani in urma)? Nu-mi este deloc clar#-o
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 17:25, 23 Martie 2010
in primul rand este vorba de doar 20% obligatie de achizitionare prin mijloace electronice. in al 2-lea rand, acest procent se aplica asupra achizitiilor efectuate in decursul unui singur an, incluzand aici si achizitiile directe.
In Monitorul Oficial nr. 154 din 10 martie 2010 a fost publicata Hotarârea de Guvern nr. 167 din 03 martie 2010 pentru modificarea Normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica prin mijloace electronice din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.660/2006. Prin adoptarea Hotarârii de Guvern nr. 167: “ începând cu anul 2010 autoritatea contractanta are obligatia de a utiliza mijloacele electronice pentru aplicarea procedurilor de atribuire si pentru realizarea achizitiilor directe, reprezentand 40% din valoarea totala a achizitiilor publice finalizate de aceasta în anul respectiv, care se pot efectua prin utilizarea mijloacelor electronice".
corect. imi cer scuze pentru informatia eronata. ce-a de-a doua parte a raspunsului ramane insa in picioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceput in seap.... lia19. lia19. Imi cer scuze ptr ca am sa va pun cateva intrebari.Sunt intr-o mare nebuloasa in ceea ce priveste acest sistem SEAP.In primul rand, ca inst publica, nu suntem ... (vezi toată discuția)
Achizitiile in seap Gabriel Amironesei Gabriel Amironesei Vineri, 3 aprilie a.c. a fost publicata în Monitorul Oficial nr. 215, partea I, Hotarârea nr. 370 pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a ... (vezi toată discuția)
Cerere de ofertã online ContSters54646 ContSters54646 Buna ziua, De curand am initiat o cerere de oferta online, prin publicarea unui anunt de participare. Seap-ul a transmis invitatiile in mod automat. As vrea ... (vezi toată discuția)