avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrerupere Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrerupere Somaj

Buna ziua.
Sunt in somaj de cateva zile.Daca gasesc de lucru la o firma si ma angajez la ei suspendind somajul si dupa 2 luni de munca ,legal,cu carte de munca la ei,nu mai vreau sa lucrez la acea firma .pot sa aplic(intru) pentru somaj ,din nou,avand in vedere ca nu l-am luat tot(indemnizatia) ci numai o luna?Dar daca sunt dat afara de catre acestia?Mai pot cere indemnizatie de somaj?Cum se procedeaza?
Intreb aceasta deoarece,sunt cu locuinta in lucru,si am si mult de lucru si nu stiu daca fac fata si la servici.Unde pot citi o lege in care sa vad scris negru pe alb totul despre intreruperile de somaj in vederea reangajarii,reintrarea in somaj,iesirea din somaj?Ma ajuta cineva?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:32, 15 Martie 2010
1. Puteti sa cautati si sa cititi Legea 76/2002, actualizata si Normele de aplicare.
2. Daca incheiati un contract individual de munca (CIM) pe durata nedeterminata vi se sisteaza indemnizatia de somaj. Daca acest CIM va inceteaza din motive care nu depind de dvs. veti beneficia iar de indemnizatia de somaj daca aveti lucrate (cotizate la somaj) 12 luni in ultimele 24 de luni. Perioadele in care ati beneficiat de indemnizatie de somaj nu sunt considerate perioade de cotizare la somaj.
3. Daca incheiati un CIM pe perioada determinata se suspenda somajul care se reia, de unde a ramas, la data expirarii CIM.
4. Perioada de somaj poate fi prelungita cu concediu medical. In acest caz somajul se suspenda pe perioada concediului medical si se reia, de unde a ramas, dupa incetarea unui concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate Stoicaniuliana Stoicaniuliana Buna ziua. Am lucrat pe o perioada de 4 ani la o firma pana pe data de 3 mai 2016, iar pe data de 15 mai am inceput activitatea la o alta firma pe o perioadă ... (vezi toată discuția)
Intrerupere somaj vronin vronin DACA SE OPRESTE SOMAJUL DIN CAUZA UNEI ANGAJARI DUPA CE PERIOADA DE MUNCA AI DREPTUL DIN NOU LA SOMAJ (vezi toată discuția)
Salariata gravida cu contract de munca pe perioada determinata mari_ionescu mari_ionescu Buna ziua, O salariata este angajata cu contract de munca pe perioada determinata care expira in data de 21.09.2015. Intre timp a ramas insarcinata. Sunt ... (vezi toată discuția)