avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... confidentialitate salariu in institutiile publice
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

confidentialitate salariu in institutiile publice

sunt contabil de primarie de comuna, este legal sa fie cerute de consilierii locali salariile nete, primele de vacanta, tichete de masa, tichete cadou, stimulente, nominal pe fiecare persoana in parte.Este legal sa le fie puse la dispozitie in scris toate aceste amanune ca ei sa le ia si sa le faca publice oricui vrea sa le vada? La noi functionarii nu se aplica art 158 Codul Muncii , care spune ca salariul este confidential? Stiu ca trebuie sa le punem la dispozitie statele de functii , cu incadrarile noastre si salariile brute, dar nu toate veniturile salariatului.Va rog sa-mi spuneti o parere.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:08, 15 Martie 2010
Ba da...salariile sunt confidentiale. Va sfatuiesc sa procedati in felul urmator: pentru fiecare persoana din primarie, nu treceti numele, ci denumirea postului/functiei publice, cu grad profesional, treapta de salarizare; de ex: pentru referent contractual cu studii medii, gradul I, salariul de baza este cuprins intre X si Y, conform OG 10/2008 (actualmente in plata, intrucat coeficientii din legea 330 nu se aplica); fiecare salariat primeste stimulent lunar in suma de ...brut, tichete cadou in suma de..., prima de vacanta (treceti formula matematica de calcul)...si asa mai departe. Cuantumul sporurilor acordate cuprinde urmatoarele: spor de vechime, intre 5 si 25%, indemnizatie de conducere %, si ce mai aveti dvs. pe acolo.
Situatia pe care le-o prezentati este argumentata legal, pastrand, totodata, confidentialitatea salariului nominal. La finalul adresei de raspuns, puteti insera articolul din Codul Muncii care garanteaza confidentialitatea pentru fiecare angajat in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare funcþionari publici cozma2000 cozma2000 Buna ziua, Poate sa îmi spună cineva dacă încadrarea mea este corectă ? Pot şti dacă funcţiei de referent, grad profesional asistent, treapta 2 de ... (vezi toată discuția)
Adeverinte/fise fiscale 2013 Loredana_84 Loredana_84 La generarea fiselor fiscale, in programul de salarii, noi avem varianta sa includem sumele impozabile in venitul brut. Sunt corecte ambele variante? ... (vezi toată discuția)
Care este salariul unui consilier juridic asistent? mariamihaelailie mariamihaelailie Buna seara, As dori sa stiu care este salariul brut al unui Consilier Juridic Asistent t-Serviciul Contencios Administrativ, Juridic dintr-o primarie? Si ... (vezi toată discuția)