avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Expert contabil, pot infinta o intreprindere ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Expert contabil, pot infinta o intreprindere individuala?

Expertul contabil poate infinta o intreprindere individuala cod CAEN 6820, potrivit OG 44 / 2008?
Cel mai recent răspuns: roxanach , utilizator 10:39, 16 Martie 2010
De ce nu infiintati un cabinet - cei de la ceccar perimit si puteti avea si angajati pe el.
NU.

Pentru exercitarea profesiei de expert trebuie sa constituiti doar societate comerciala sau autorizatie individuala emisa de CECCAR si inregistrata la FISC.

OUG 44/2008 este doar pentru comercianti, iar expertii contabili nu pot fi comercianti.

Alberto Kurtyan
Imi pare rau sa va dezamagesc d-nule alberto dar se poate. Eu spun ce am vorbit cu cei de la ceccar si la fisc, daca verificati o sa vedeti ca se poate, se pare ca nu sunteti pus in tema cu legislatia aplicabila expertilor contabil si contabililor autorizati.
Capitolul VIII Exercitarea profesiei de expert contabil si contabil autorizat
132. Profesia de expert contabil sau de contabil autorizat poate fi exercitată individual, prin cabinete, sau printr-o societate comercială de profil înfiinţată potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre lichidare si radiere pfa? Airscape Airscape Buna ziua. Intrebare: e vreo diferenta intre lichidarea si radierea unui PFA ? Daca da, ce implica fiecare, si ce documente/pasi sunt necesari ? (vezi toată discuția)
Firme contabilitate Cosmin C Cosmin C Buna ziua, As dori sa stiu ce avize sunt necesare si care este procedura care trebuie urmata pentru ca o firma sa poata tine contabilitatea unei alte ... (vezi toată discuția)
expertii contabili care sunt organizati intr-un pfa trebuie sa detina autorizatie de functionare?? Ana Popescu Ana Popescu Speta concreta: un PFA Cabinet Expert Contabil \"X\" a solicitat deschiderea procedurii falimentului impotriva sa. Judecatorul Sindic a pus in vederea ... (vezi toată discuția)