Lichidarea reprezinta o suma de operatiuni specifica societatilor comerciale( reglementata de Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale), subsecvente dizolvarii, instrumentate de catre lichidatori. PFA-ul nu intra in aceasta categorie, deoarece este o entitate fara personalitate juridica reglementata de OUG 44/2008.
Un caz ,,exceptie" ar fi doar daca PFA-ul s-ar afla sub incidenta Legii 85/2006 privind procedura insolventei, caz in care in baza unei hotarari a judecatorului sindic, acesta ar numi un lichidator judiciar.
Radierea PFA-ului este simpla: depuneti la registrul comertului o cerere tipizata la care anexati certificatul de inregistrare in original, certificatele constatatoare de autorizare si suma de 20 lei. Nu aveti nevoie de certificat de atestare fiscala cum trebuie pentru societatile comerciale din care sa rezulte ca nu aveti datorii fata de stat( nu este reglementat niciunde acest lucru).
Si daca PFA-ul mi-a fost deja radiat din oficiu (pentru nepreschimbarea de la inceputul lui 2010), trebuie sa mai fac vreun demers?
Pot sa imi fac PFA din nou, eventual in alt judet, unde am domiciliul acum ?
asae poste cere radierea PFA-ului in conditiile in care are datorii la fisc si daca nu se poate pe aceasta cale care ar fi solutia de a "scapa" de PFA Cabinet expert contabil fara a pierde autorizatia de exercitare a acestei profesii emisa de ceccar?
Multumesc!
Cabinetul de expert contabil nu poate functiona ca PFA in acceptiunea OUG 44/2008. Se poate inregistra ori ca SRL ori se inregistreaza fiscal ca meserie liberala.
Radiere if
eco_ex
Am o IF ; vreau sa o inchid si sa imi transfer intreaga activitate pe o S.R.L. pe care nu am avut activitate de la infiintare.
Care sunt procedurile si ce ... (vezi toată discuția)