avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radiere IF
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radiere IF

Am o IF ; vreau sa o inchid si sa imi transfer intreaga activitate pe o S.R.L. pe care nu am avut activitate de la infiintare.
Care sunt procedurile si ce implicatii juridice si fiscale atrage aceasta operatiune?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: eco_ex , utilizator 09:32, 23 Martie 2011
trebuie sa solicitati (la tribunal) lichidarea si dizolvrea societatii
dupa ce este aprobata cerea depusa de dvs, judecatorul sindic va desemna un lichidator care sa se ocupe de procedura de lichidare si dizolvare
acesta va achita toate datoriile pe care le aveti, iar ceea ce mai ramane va fi transferat in proprietatea dvs ca persoana fizica (dar in cazul in care nu sunt disponibilitati banesti indeajunse pentru achitarea datoriilor, vor fi vandute si unele active pentru acoperirea "gaurii")
dupa ce intrati in posesia activelor (in cazul in care, dupa plata datoriilor, mai exista active de repartizat) le depuneti ca aport la societatea dvs iar de restul se ocupa contabilul ;)

PS: cele spuse mai sus se aplica in cadrul societatilor comerciale, dar, presupun ca si in cadrul intreprinderii familiale se procedeaza similar ;)
Radierea II se face fara lichidator( deoarece este o entitate fara personalitate juridica). Este reglementata de OUG 44/2008. Trebuie doar sa duceti la registrul comertului actele in original si sa completati un formular tipizat. Costurile privind radierea din registrul comertului nu depasesc 100 ron.
Inainte de a incepe activitatea pe SRL va sfatuiesc sa vedeti care este soarta acestuia, chiar daca activitatea a fost suspendata.
Multumesc SAD.
Aveti dreptate.
SRL-ul este almeu, si nu a avut activitate de la infiintare.
De aici ma descurc.
Inca o data multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara de srl tibor_nagy tibor_nagy Buna ziua! Detin un SRL cu activitatea suspendata momentan si sunt intr-o dilema deoarece suspendarea temporara de 3 ani se va sfarsi. As vrea sa lichidez ... (vezi toată discuția)
Cum procedez pentru reluarea activitatii unei societati ? i.patraulea i.patraulea Vreau sa reiau activitatea unei societati care a fost suspendata acum trei ani. Nu stiu insa daca trebuie sa reiau activitatea mai inainte sau daca este ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu un srl suspendat dupa ce trece perioada de suspendare? adela05 adela05 Buna ziua, Ce se intampla cu un SRL suspendat dupa ce trece perioada de suspendare? Daca nu se reia activitatea, ONRC solicita dizolvarea societatii? (vezi toată discuția)