avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Expertii contabili care sunt organizati intr-un PFA ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Expertii contabili care sunt organizati intr-un PFA trebuie sa detina autorizatie de functionare??

Speta concreta: un PFA Cabinet Expert Contabil "X" a solicitat deschiderea procedurii falimentului impotriva sa.
Judecatorul Sindic a pus in vederea debitorului mentionat mai sus, sa depuna pana la urmatorul termen de judecata autorizatia de functionare.
PFA-urile de genul celui mentionat isi desfasoara activitatea in baza unei atorizatii de functionare si daca da care este organul abilitat care ar trebui sa o elibereze?
Precizez ca acest PFA Cabinet Expert Contabil detine doar un certificat de inregistrare eliberat de Dir. Fin. Publice Locale si nu cred ca PFA-urile de acest gen pot fi asimilate unui SRL spre exemplu care intr-adevar isi desfasoara activitatea in baza unei autorizatii de functionare.
Poate sa imi dea cineva detalii vis-a-vis de acest subiect?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana Popescu , Consilier juridic 20:08, 1 Aprilie 2011
Poate se refera la avizul (sau ce este) acordat de CECCAR pentru inregistrarea la fisc!
Pentru expertii contabili "autorizatia de functionare" este "autorizatia de exercitare a profesiei de expert contabil/contabil autorizat" emisa de CECCAR in baza OG 65/1994, republicata, si a Normelor nr. 1500/2009 privind evidenta si gestionarea membrilor, aprobate prin Hotararea nr. 145/2009 a Consiliului Superior al CECCAR.
Multumesc!
Multumesc pentru informatii dar as mai avea o intrebare si anume daca impotriva unui PFA Expert Contabil se dispune inchiderea procedurii falimentului iar judecatorul-sindic dispune radierea debitorului de la AFP, expertului contabil i se ridica pe viitor si dreptul de a profesa si in consecinta retragerea autorizatiei de exercitare a profesiei sau nu i se retrage autorizatia si poate oricand sa isi deschida un alt PFA ?

V-as mai ruga sa imi spuneti daca autorizatia de exercitare a profesiei de expert contabil se emite de catre ceccar individual(pt. fiecare expert contabil in parte) si daca se poate obtine de la aceasta institutie un exemplar al autorizatiei despre care am vorbit.
Daca nu sunt probleme ca urmare a falimentului, expertului poate desfasura activitate ca profesie libera prin inregistrarea la fisc.

Alte discuții în legătură

Expert contabil, pot infinta o intreprindere individuala? georgika_1508 georgika_1508 Expertul contabil poate infinta o intreprindere individuala cod CAEN 6820, potrivit OG 44 / 2008? (vezi toată discuția)
Diferenta intre lichidare si radiere pfa? Airscape Airscape Buna ziua. Intrebare: e vreo diferenta intre lichidarea si radierea unui PFA ? Daca da, ce implica fiecare, si ce documente/pasi sunt necesari ? (vezi toată discuția)
Traducator autorizat-pfa sau pfi? danar122 danar122 Buna ziua, Un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, cu CIF de la Finante, neinregistrat in Registrul Comertului, ce statut are- Persoana fizica ... (vezi toată discuția)