avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Expertii contabili care sunt organizati intr-un PFA ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Expertii contabili care sunt organizati intr-un PFA trebuie sa detina autorizatie de functionare??

Speta concreta: un PFA Cabinet Expert Contabil "X" a solicitat deschiderea procedurii falimentului impotriva sa.
Judecatorul Sindic a pus in vederea debitorului mentionat mai sus, sa depuna pana la urmatorul termen de judecata autorizatia de functionare.
PFA-urile de genul celui mentionat isi desfasoara activitatea in baza unei atorizatii de functionare si daca da care este organul abilitat care ar trebui sa o elibereze?
Precizez ca acest PFA Cabinet Expert Contabil detine doar un certificat de inregistrare eliberat de Dir. Fin. Publice Locale si nu cred ca PFA-urile de acest gen pot fi asimilate unui SRL spre exemplu care intr-adevar isi desfasoara activitatea in baza unei autorizatii de functionare.
Poate sa imi dea cineva detalii vis-a-vis de acest subiect?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana Popescu , Consilier juridic 20:08, 1 Aprilie 2011
La ce fel de probleme va referiti mai exact si ipotetic vorbind daca sunt probleme ca urmare a falimentului ce poate pati expertul contabil? I se poate retrage autorizarea de desfasurare a activitatii ca profesie libera?Cred ca va referiti in sensul ca daca instanta gaseste vinovat expertul contabil de situatia in care a ajuns firma(se face vinovat de anumite infractiuni/fapte contraventionale). Puteti, va rog, fi mai explicit?
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert contabil, pot infinta o intreprindere individuala? georgika_1508 georgika_1508 Expertul contabil poate infinta o intreprindere individuala cod CAEN 6820, potrivit OG 44 / 2008? (vezi toată discuția)
Diferenta intre lichidare si radiere pfa? Airscape Airscape Buna ziua. Intrebare: e vreo diferenta intre lichidarea si radierea unui PFA ? Daca da, ce implica fiecare, si ce documente/pasi sunt necesari ? (vezi toată discuția)
Traducator autorizat-pfa sau pfi? danar122 danar122 Buna ziua, Un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, cu CIF de la Finante, neinregistrat in Registrul Comertului, ce statut are- Persoana fizica ... (vezi toată discuția)