buna seara. am fost asociat si administrator la o societate srl care nu a mai avut activitate din anul 2005. in anul 2008 registrul comertului a cerut dizolvarea pentru nedepunerea bilanturilor, si s-a numit un lichidator judecatoresc. sediul social al societatii nu s-a schimbat insa in 3 ani nu am primit nici o somatie nici o instiintare din partea lichidatorului. mentionez ca societatea are datorii la finante. eu sunt plecata din tara de 2 ani, insa in cazul in care s-ar fi primit ceva pe numele meu sau al societatii as fi fost instiintata. cum ar trebui sa procedez in continuare? pe site-ul RECOM societatea apare in lichidare. ce se intampla in cazul in care nu platesc datoriile la finante? suma este in jur de 15.000 ron. mi se poate vinde partea mea de apartament pe care o detin? multumesc.
Este foarte important sa ne spuneti daca dupa dizolvare a fost numit un lichidator judiciar. Daca nu a fost numit acel lichidator judiciar in termen de 6 luni de la ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei de dizolvare, atunci societatea se poate radia din oficiu si nu mai raspundeti cu nimic. In cazul in care lichidatorul judiciar a fost numit, el tebuie sa treaca la indeplinirea obligatiilor impuse de L.85/2006. Toate problemele trebuie sa le discutati cu el care in urma studierii actelor contabile poate decide asupra masurilor care trebuie luate in viitor.
a fost numit, am sunat-o si cautat-o de mai multe ori, inclusiv la firma, de fiecare data cand am fost in tara. de fiecare data era ba plecata, ba la tribunal ba era in vacanta. nu mi-i s-a cerut nici macar un act contabil.
Daca a fost numit lichidator judiciar, d-voastra trebuie sa asteptati sa va contacteze, sa va trimita o notificare prin care sa va puna in vedere ce acte trebuie sa-i depuneti. Pana atunci stati linistit.
a fost numita acum trei ani. mi se pare un termen cam lung in care nu a luat legatura cu mine deloc. exista un termen maxim in care trebuie sa rezolve problema? nu vreau sa am surprize si sa fiu obligata sa platesc toata suma intr-un timp scurt!
In cazul unor astfel de lichidari, dat fiind faptul ca lichidatorii judiciari nu-si recupereaza cheltuielile de procedura din lipsa de fonduri, nu procedeaza la demararea procedurilor. Sunt mii de astfel de numiri in care lichidatorii nu se implica. Probabil la un moment dat va fi o initiativa legislativa care sa permita radierea acestor societati.
Nu aveti nicio culpa in aceasta problema.
Probleme srl
cipu_mdl
Buna ziua,
Am fost asociat intr-o firma de tip SRL.
Problema este ca firma a fost radiata din oficiu pentru neprezentarea actelor contabile la termen. ... (vezi toată discuția)