avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa trec copilul pe numele mamei ce trebuie sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa trec copilul pe numele mamei ce trebuie sa fac cum sa procedez?

am un copil dint-o relatie ne oficiala...vreau sa il trec pe numele mamei ca sa nu am surprize mai tarziu...ea este de acord..copilul sa nascut in italia si este inregistrat acolo acum traieste in romania nu stiu daca parinti ei l-au inregistrat in romania...imi spuneti va rog ce trebuie sa fac ca sa il trec pe numele ei unde sa ma duc si ce acte imi trebuiesc..va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:05, 16 Martie 2010
personal, n-am inteles nimic.. ce vreti? pe numele carei mame? a dvs? dvs cine sunteti? tatal copilului?
da eu sunt tatal copilului si vreau sa trec copilul pe numele mamei copilului ma puteti ajuta???:sorry:
Sincer m-a distrat teribil colegul meu de mai sus "pe numele carei mame? a dvs?",sincer are dreptate sa puna astfel de intrebari.Banuiesc ca dvs. nu stiti ca un copil nascut dintr-o relatie de concubinaj, in situatia in care tatal nu recunoaste copilul, la rubrica tata va avea pur si simpu o linie.Fireste ca va purta numele mamei, deci nu sunt formalitati in acest sens de facut, doar daca vreti sa poarte numele dvs.da, atunci sunt, dar intrebarea viza mama nu tatal.Pentru inregistrarea nasterii din Italia, certificatul de nastere trebuie inregistrat si la noi.:stunned:
pentru inregistrarea certificatului de nastere al copilului in romania, tb sa mergeti la primaria de la domiciliul minorului .
cred ca asta era de fapt intrebarea user-ului .

dar dvs. nu vreti sa recunoasteti minorul ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor!!! nico34 nico34 Salut ,sunt noua aici pe forum si am nevoie de un sfat...ma aflu intr-o situatie nu prea placuta..Momentan traiesc in italia ,am o relatie de un an cu un ... (vezi toată discuția)
Cum sa-mi trec copilul pe nume? ciprian84 ciprian84 am un copil cu actuala mea sotie,precizez ca atunci cand sa nascut nu eram casatoriti.atunci cand s-a nascut copilul,eu eram plecat an italia si nu am putut ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in italia si nu are certificat de nastere zama cristian zama cristian Buna ziua. Un copil nascut in Italia, dintr-o relatie de concubinaj, cu ambii parinti romani, copilul este recunoscut de tata, este inregistrat la nastere cu ... (vezi toată discuția)