am un copil dint-o relatie ne oficiala...vreau sa il trec pe numele mamei ca sa nu am surprize mai tarziu...ea este de acord..copilul sa nascut in italia si este inregistrat acolo acum traieste in romania nu stiu daca parinti ei l-au inregistrat in romania...imi spuneti va rog ce trebuie sa fac ca sa il trec pe numele ei unde sa ma duc si ce acte imi trebuiesc..va multumesc
Sincer m-a distrat teribil colegul meu de mai sus "pe numele carei mame? a dvs?",sincer are dreptate sa puna astfel de intrebari.Banuiesc ca dvs. nu stiti ca un copil nascut dintr-o relatie de concubinaj, in situatia in care tatal nu recunoaste copilul, la rubrica tata va avea pur si simpu o linie.Fireste ca va purta numele mamei, deci nu sunt formalitati in acest sens de facut, doar daca vreti sa poarte numele dvs.da, atunci sunt, dar intrebarea viza mama nu tatal.Pentru inregistrarea nasterii din Italia, certificatul de nastere trebuie inregistrat si la noi.:stunned:
pentru inregistrarea certificatului de nastere al copilului in romania, tb sa mergeti la primaria de la domiciliul minorului .
cred ca asta era de fapt intrebarea user-ului .