avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... COPIL NASCUT IN ITALIA SI NU ARE CERTIFICAT DE NASTERE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

COPIL NASCUT IN ITALIA SI NU ARE CERTIFICAT DE NASTERE

Buna ziua. Un copil nascut in Italia, dintr-o relatie de concubinaj, cu ambii parinti romani, copilul este recunoscut de tata, este inregistrat la nastere cu numele tatalui, dintr-o greseala in loc de Obreja, numele mamei, a fost inregistrat in Italia cu numele mamei de Obreta. Nu a obtinut certificat de nastere. Copilul este in prezent in Romania, venit cu acte insotitoare. Carei instante trebuie sa se adreseze parintii, pentru a obtine hotararea de obligare de eliberare a Certif.de nastere, intrucat copilul are varsta de 5 ani, merge la gradinita, nu beneficiaza de nici o alocatie, urmeaza a merge la scoala si nu are nici un document (legal, in prezent ,acest copil nu exista)? Cum se poate normaliza situatia prezentata?
Cel mai recent răspuns: filozoful , utilizator 17:43, 25 Februarie 2011
Si mama a observat abia dupa 5 ani numele din certificat ?
In primul rand trebuie sa mergeti la primaria din Italia unde s-a inregistrat copilul pentru a -rectifica actul de nastere-.Se legitimeaza mama cu CI sau cu pasaportul e tot una.Dupa care solicitati autoritatii /primariei din Italia eliberarea unui nou certificat de nastere,de aceasta data corect (sa-l cititi). Atentie,certificatul de nastere original este obligatoriu sa fie apostilat la prefectura de care apartine primaria din Italia.Apoi vin in Romania sau imputerniceste pe cineva sa se prezinte la primaria de la ultimul loc de domiciliu din Romania,cu:
- certificatul de nastere al copilului corect,cel din Italia,in original si copie,
- traducerea certificatului de nastere italian legalizata,in original si copie,
- buletinul si
-certificatul de nastere .
Daca are si buletinul si certificatul de nastere al celuilalt parinte si mai bine.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcrierea certificatului de nastere in romania meme1234 meme1234 as dori sa stiu cum se poate transcrie certificatul de nastere in romania. copilul are mai putin de un an. tatal spaniol, mama romanca, certificat eliberat de ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere strain Scorpionul Scorpionul Buna Ziua Doresc sa fac copilului meu certificat de nastere romanesc si nu prea stiu ce acte sunt necesare pt asta. Situatia sta c-am asa....Amandoi parintii ... (vezi toată discuția)
Certificat de căsătorie de tip nou al unei persoane decedate în spania. există rezolvare pentru această cerință a autorităților spaniole? Mariana Adriana Moraru Mariana Adriana Moraru Buna seara, Am o problema la care Consulatul General din Sevilla i-mi da un raspuns iar Prefectura mun. Bucuresti altul! Anul trecut in noiembrie mama mea a ... (vezi toată discuția)