avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Va salut -- as dori sa mi expun si eu problema , poate ma puteti lamuri : detin un apartament proprietate personala luat de mine inainte de casatorie - deci bunul meu propriu asta fiind in anul 2007 cand l am cumparat -- in anul 2008 m am casatorit mai exact in luna septembrie -- in urma acestei casatorii rezulta un copil de 1 an si 2 luni copilul fiind nascut in ianuarie 2009 - iar in martie 2009 tot in acelasi an eu si sotia ne am despartit dar nelegal casatoria mergand in continuare -- intrebarea pe care o pun eu acum este urmatoarea : dak eu vand acest apartament pe care l detin si luat repet inainte de casatorie si in urma unei viitoare vanzari si cumpararii altul apartament -- sotia se poate ridica cu pretentii in cazul cand voi vinde si voi cumpara altul pentru ca noi nu suntem divortati-- ce credeti intra la bun comun sau ar fi mai bn sa astept divortul si dupa sa fac acest pas ??? -- va multumesc si astept un raspuns daca se poate , va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:07, 16 Martie 2010
Avand in vedere ca apartamentul este bunul dvs. propriu, este evident puteti sa-l vindeti si sa cumparati altul, dar pentru simplificarea si prevenirea oricarei situatii neplacute as insera in contractul de achizitionare al apartamentului o clauza in sensul ca banii cu care se achiztioneaza sunt rezultati din vanzare imobilului x, (adica cel anterior) iar daca noul imobil este mai scump decat primul, diferenta sa rezulte ca provine de la unul dintre parinti de asemenea printr-o clauza separata.In concluzie: trebuie sa existe o acoperire perfecta pe sume, tocmai pentru ca fiind achizitionat in timpul casatoriei sa-si pastreze calitatea de bun propriu.;)
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Bunul dobindit inainte de casatorie si vindut pentru achuizitonarea unui alt bun are tot regim de bun propriu insa pentru a evita eventuale sicane ar fi bine sa divortati mai intii
asa cum v-au spus deja colegii mei, noul imobil achizitionat cu suma rezultata din vanzarea imobilului propriu va avea calitatea tot de bun propriu al dvs .
daca va trebui sa platiti o suma mai mare decat cea rezultata din vanzarea primului imobil , "acoperiti-va" din punct de vedere legal .
de exemplu, parintii va pot dona suma respectiva. donatia sa fie personala , strict pe numele dvs.

daca insa in perioada casatoriei s-au efectuat renovari la primul imobil, iar sotia poate proba ca a contribuit la acestea cu sume de bani , dansa ar putea invoca un drept de creanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire ianniglx ianniglx buna ziua as avea si eu 2 intrebari: inainte de casatorie am achizitionat un apartament platit pe loc cu banii mei . in actele de la notariat am specificat ca ... (vezi toată discuția)
Poate avea sotul meu vreo pretentie asupra apartamentului cumparat? nicky79 nicky79 Detin inca dinainte de casatorie o casa proprietate personala,dobindita in urma unui contract de vanzare cumparare. Daca vand aceasta casa si imi cumpar un ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri si pretenti EROMANCA EROMANCA M-am casatorit in anul 2003 , am avut 2 apartamente proprietate personala dinaintea casatoriei , unul din apartamente l-am vandut in timpul casatoriei si din ... (vezi toată discuția)