avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata eliberare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata eliberare carte de munca

Buna,
Pe data de 02.09.2009 am plecat de la o firma printr-o demisie cu preaviz deoarece primisem o oferta de angajare in alta firma....problema ar fi ca nici pana in ziua de asta zi eu nu am primit cartea de munca de la angajatorul anterior....Acum o luna, dupa cateva telefoane catre fostul meu manager, am fost chemata sa completez o declaratie ca detin carte de munca, justificand ca acesta ar fi fost motivul pentru care eu nu am primit cartea de munca.As dori si eu sa stiu cat dureaza eliberarea unei carti de munca si care ar putea fi motivele pentru care dureaza atat ...si de asemenea daca pot lua masuri juridice impotriva fostei firme???
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 16 Martie 2010
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, angajatorul este obligat sa-i inapoieze carnetul de munca completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.
In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului
Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez cartea de munca si lichidarea georgiana04091986 georgiana04091986 buna ziua! am fost angajata la o firma timp de patru ani, in luna aprilie 2010, am solicitat cateva zile din concediu, dar mi sau refuzate pe motiv ca nu ma ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala art.65al1 si neinregistrarea ei la itm, retinerea cartii de munca de angajator hanea_gabriela@yahoo.com hanea_gabriela@yahoo.com am primit notificarea prin care sunt anuntata de concediere conform art. 65 al 1 si in perioada termnului de preaviz am fost detasata la alt punct de lucru al ... (vezi toată discuția)
Eliberarea cartii de munca bap bap mi s -a incheiat contractul de munca in ianuarie, iar eu nu pot avea o copie carte de munca pe motiv ca nu este inca incheiata,iar pana la incheiere mai ... (vezi toată discuția)