avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general majorari la majorari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

majorari la majorari

Buna dimineata!
Am si eu o mica intrebare in dimineata aceasta: daca platesc tva-ul declarat, dar raman neplatite penalitatile/majorarile de intarziere aferente acestuia (ca deh, trebuia platit mai demult), ce se intampla cu acestea? Suma respectiva (intarzierile) stagneaza? Ramane fixa pana cand o pot plati? Sau se percep "majorari de intarziere" si la aceasta?
Multumesc anticipat! :">
Cel mai recent răspuns: cristina29 , utilizator 12:16, 16 Martie 2010
in primul rand se incaseaza majorarile si dupa aia creanta propriu zisa.. nu se percep majorari la majorari
La TVA exista o exceptie fata de impozitele aferente bugetului de stat si contributiile sociale:
pentru incasarea majorarilor de TVA bugetul de stat are cont IBAN separat. Astfel, dvs platiti TVA datorat in contul de TVA lunar/trim/sem/anual. Dupa aceea faceti un drum la Adm Fin si solicitati o fisa fiscala pe platitor, ptr a vedea exact care va sunt majorarile de TVA pe care trebuie sa le platiti in contul special ptr acestea. Mentionez ca aceste majorari raman constante dupa achitarea debitului.
:vishenka: Va multumesc foarte mult!
O zi frumoasa! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati restante la bugetul statului CrinaV CrinaV Va rog sa-mi spuneti in ce cont iban se platesc [b]TVA si IMPOZIT PE PROFIT [/b]restante din anii anteriori cu majorarile de intarziere aferente obligatiilor? ... (vezi toată discuția)
Plata tva din banca prin op electronic klm0909 klm0909 Buna ziua, Pot sa platesc TVA-ul din contul firmei, prin OP electronic (aplicatia de internetbanking a bancii unde am deschis contul), in contul IBAN aferent ... (vezi toată discuția)
Cum pot da statul roman in judecata onesimplecitizen onesimplecitizen Am o firma din 1993. Toate bune si frumoase pana in 2011 cand am plecat din tara. La acea data firma avea datorii la stat de 4000 RON si TVA de recuperat de ... (vezi toată discuția)